Carbon fiber goodies voor de Porsche Taycan

Carbon fiber goodies voor de Porsche Taycan

En het ziet er fantastisch uit.

Zoals je weet is de Taycan is de eerste volledig elektrische auto in het aanbod van Porsche en wordt geprezen om zijn zinderende prestaties en knappe styling. Voor degenen die niet overtuigd zijn van de looks, heeft Zyrus Engineering uit Noorwegen een smaakvol carbon fiber designpakket ontworpen dat het uiterlijk van de Taycan scherper maakt zonder te overdrijven. Deze kit kan omschreven worden als een OEM plus pakket en zal de veeleisende Taycan bezitter aanspreken.

Het bedrijf heeft na bijna drie maanden testen een volledig assortiment onderdelen in eigen huis geproduceerd. De full carbon kit bestaat uit 14 losse onderdelen die gebruik maken van de OEM bevestigingspunten wat weer een professioneel afgewerkt product oplevert. De set bevat onder andere een diffuser, een achterklepspoiler en een front splitter met bumpercombinatie. De volledige kit begint bij €12.900,- en wordt aangeboden in mat of glanzend carbon fiber. De achtervleugel wordt apart verkocht voor €1.700,-.

De Porsche Taycan zelf is zoals je weet een volledig elektrische machine en biedt een vermogen van 530 pk voor de 4S op instapniveau, en loopt door tot een waanzinnige 761 pk voor de Turbo S. Deze laatst genoemde begint in Nederland bij een vanafprijs van €191.800,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.