Bruut! Ferrari Enzo van carbon fiber

Bruut! Ferrari Enzo van carbon fiber

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Bruter dan dit wordt het niet; een Ferrari Enzo van naakt carbon fiber! Een van deze foto’s dook onlangs al op op social media maar nu hebben we meer foto’s en informatie over deze prachtige Italiaan.

Dit zou de enige Ferrari Enzo zijn in deze uitvoering en nee, hij is niet zo uit de fabriek komen rollen. In vier maanden tijd heeft het bedrijf Carrozzeria Zanasi deze Enzo een volledige carbon fiber body gegeven. Dit is niet de eerste Ferrari die zij een dergelijke behandeling hebben gegeven. Eerder was een Ferrari 430 Scuderia 16M Spider aan de beurt en daarvan weten we dat het grapje 650.000,- dollar heeft gekost. Hoeveel het heeft gekost om deze Ferrari Enzo onder handen te nemen is niet bekend.

Ferrari Enzo Ferrari
De Ferrari Enzo is vernoemd naar de oprichter van het Italiaanse automerk, Enzo Ferrari. De officiële benaming voor dit model is dan ook Ferrari Enzo Ferrari, echter wordt hij vaak genoemd en geschreven als Ferrari Enzo. Een andere naam voor de Enzo is F60 omdat deze de opvolger is van de Ferrari F40 en F50. Deze naam wordt een stuk minder vaak gebruikt.

In eerste instantie werden slechts 349 exemplaren van de Enzo geproduceerd, toch besloot Ferrari later om er nog eens 50 te produceren. In 2005 werd speciaal voor Paus Johannes Paulus II een laatste Ferrari Enzo gemaakt, wat het totaal op 400 brengt. Deze werd uiteindelijk geveild voor € 1.055.00,- wat ten goede kwam aan de slachtoffers van de tsunamiramp in 2004.

Specificaties:
Motor: 6.0 V12
Vermogen: 659 pk & 657 Nm
0-100 km/h: 3,60 sec
Topsnelheid: 349km/h
Oplage: 400 stuks
Prijs: € 909.770,-

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Carbon Fiber Ferrari Enzo

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.