Camaro ZL1 eigenaar krijgt nieuwe auto dankzij GM

Camaro ZL1 eigenaar krijgt nieuwe auto dankzij GM

Camaro ZL1 Crash - www.hartvoorautos.nl

Vorige week schreven wij over het trieste verhaal van John Hooper die in een conflict lag met zijn Chevrolet dealer. John had zijn geliefde Chevrolet Camaro ZL1 naar de dealer gebracht voor iets kleins, vervolgens kon hij zijn Camaro ZL1 als schroot bij de dealer ophalen…

Een werknemer van de dealer was gaan joyriden met de Camaro en deze tegen een telefoonpaal geparkeerd. De dealer verklaarde dat de werknemer er in de eerste plaats al niks te zoeken had en dat zij, de dealer, in ieder geval niet aansprakelijk waren voor alle gemaakte kosten. Hoe dan ook probeerde zij naar verluidt John Hooper te helpen door een andere ZL1 aan te bieden. Echter had deze meer kilometers op de teller, opties en aanpassingen die John Hooper niet wilt en was de herkomst van de auto nogal twijfelachtig. John Hooper wees dit aanbod dan ook af en wilde een nieuwe ZL1.

Gelukkig is daar General Motors (GM) en Berger Chevrolet, een andere Chevrolet dealer dan waar John Hooper zijn auto bracht; zij sturen een gloednieuwe Camaro ZL1 van 2013 naar John.

John Hooper antwoordde: “I understand that it will be about two weeks before the insurance check is cut, the old car is paid off, the new car arrives, and a new purchase contract will be signed by my wife and I for the purchase of our new ZL1.”

Verder blijft er nog het een en ander onduidelijk zoals de verzekering van de auto; valt de gecrashte Camaro onder de verzekering van Hooper of onder dat van de dealer? In principe maakt dat ook niets meer uit want John heeft gekregen wat hij wilde en dat is een nieuwe Camaro ZL1!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.