Cabrio’s waar je in 2017 in gezien mag worden

Cabrio’s waar je in 2017 in gezien mag worden

Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, gooien veel cabrioletbezitters direct de kap van hun auto naar beneden. Erg logisch natuurlijk, aangezien een cabrio om deze reden wordt aangeschaft, en cabriobezitters met smart op dit moment van het jaar wachten. Een ander opvallend verschijnsel is bovendien dat vanaf ditzelfde moment tot ongeveer eind augustus een duidelijke stijgende lijn in online zoekopdrachten naar cabrioletten is waar te nemen. Om deze mensen een beetje op weg te helpen in hun zoektocht, hebben we een lijstje gemaakt van de coolste cabrio’s waar je dit jaar absoluut in gezien mag worden.

   • MINI One Cabrio – De 75 kw/102pk sterke MINI One Cabrio is een vierzitter (al zijn de achterste twee zitplekken erg krap). Wat de auto zo leuk maakt, is dat hij een typische MINI kartwegligging heeft en is uitgerust met moderne technologie. Bovendien ziet deze fijne cabrio er natuurlijk erg cool uit met zijn frisse design. De MINI One Cabrio is nieuw vanaf €27.000,- te verkrijgen

  Mini One Cabrio

   • Mazda MX-5 – Wil je stijlvol de zomer door, dan sla je met het nieuwe model van de Mazda MX-5 de plank niet mis. Deze mooie cabrio zal dankzij het KODO design voor veel bekijks zorgen. Bovendien zorgt het lichte gewicht van de Mazda MX-5 en de SKYACTIV Technology voor extra rijplezier. De cabrio is geschikt voor twee personen en is verkrijgbaar vanaf €31.880,-.

  Mazda MX-5 ND

Zoals je kunt zien kan de aanschaf van een nieuwe cabrio flink in de kosten lopen. Vandaar dat het geen kwaad kan om ook eens naar een tweedehandsoptie te kijken. Deze zijn er namelijk genoeg. Websites zoals die van Autotrader helpen je bij de zoektocht naar een occasion en maken het mogelijk om in een mooie cabrio te rijden zonder daar al te veel geld aan uit te geven. Onderstaande tweedehands cabrioletten zijn aanraders deze zomer.

   • Renault Wind – De naam zegt het al; de perfecte auto om de haren mee in de (Renault) wind te laten wapperen. Het kleine, stalen klapdak van de cabrio doet denken aan de Ferrari 575 Superamerica en verdwijnt in de kofferdeksel. Hierdoor neemt het geen plek in beslag en heeft de Renault Wind een flinke bagageruimte, vergelijkbaar met die van de Renault Clio. De Wind is geschikt voor twee personen en is verkrijgbaar als 1.2 liter met een vermogen van 74 kW/100 pk, of als 1.6 liter met 98 kW/133 pk. Rijd je in deze sportieve cabrio, dan zal je zeker veel complimenten krijgen, en dat ook nog eens voor een bedrag onder de €10.000,-.

  Renault Wind

   • Toyota MR2 cabrio – De tweepersoons Toyota MR2 cabrio valt op door zijn grote koplampen en sportieve design. De cabrio is voorzien van achterwielaandrijving en heeft een middenmotor die achter de voorstoelen te vinden is. Hierdoor heeft de auto een perfecte wegligging en goed stuurgedrag. De Toyota MR2 cabrio is zowel als 1,8 liter met een vermogen van 140 pk, als 2,0 liter-turbo met 190 pk te verkrijgen. Ook deze cabrio is al voor minder dan €10.000,- euro als tweedehands optie te vinden.

  Toyota MR2

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.