C63 AMG, of wordt het toch iets anders..

C63 AMG, of wordt het toch iets anders..

Eerder deze week hebben wij het al even gehad over de nieuwe Mercedes C63 AMG en of dit wel de “naam” is die de iconische AMG topper zal krijgen..

Niet voor niets krijgt de nieuwe C63 de laatste tijd alle aandacht. Hij verliest de helft van zijn cilinders terwijl hij wat zwaarder wordt door het toevoegen van de elektromotoren. Maar hoe zit het met de C43? Het Duitse tijdschrift Auto Bild beweert een aantal voorlopige details te hebben over de “AMG Lite”-versie van de nieuwe C-Klasse.

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen, zou de C-klasse misschien niet overgaan naar de “C53”-naam zoals aanvankelijk werd aangenomen, een verandering die de kleinere van de twee C-Klasse AMG’s in overeenstemming zou brengen met de grotere broers (E53/CLS 53/GLE 53). In plaats daarvan wordt het zogenaamd “C45” genoemd en Auto Bild gaat er vanuit dat er geen C53 zal zijn, aangezien de kloof tussen de C45 en C63 te klein zou zijn om een ​​derde AMG-variant toe te voegen.

Net als zijn pittige C63-broer, wordt verwacht dat de C45 zal vertrouwen op ‘s werelds krachtigste in massa geproduceerde viercilindermotor. Afkomstig uit de AMG A45 S, ontwikkelt de 2,0-liter met turbo’s een indrukwekkende 416 pk in de hete hatchback.

De viercilinder heeft al een extra 31 pk in vergelijking met de twin-turbo 3,0-liter V6 die in de huidige C43 ligt. Wat de C45 niet krijgt, is de aan de achterkant gemonteerde elektromotor van het flagship C63 model, wat betekent dat het vermogen ver onder de verwachtte 550 pk van de topper zal liggen.

Thomas Heule