4e Bugatti Veyron op komst voor Perridon uit Rotterdam

4e Bugatti Veyron op komst voor Perridon uit Rotterdam

DutchBugs

”We are proud to present you, the possible Dutchbugs number 4: a Veyron Supersports WRE”

Michel Perridon, in 2013 op plek 98 in de Quote 500 met een geschat vermogen van €265 miljoen, moet binnenkort zijn garage maar eens gaan uitbreiden. Met onder andere drie Bugatti Veyrons, een Rolls-Royce Ghost en een Porsche 918 Spyder op komst, wordt het toch een beetje krap in de garage in Rotterdam. Via het Instagram-account #DutchBugs dat wordt bijgehouden door zijn zoon Don, leren we dat er binnenkort wellicht een Bugatti Veyron Super Sport WRE wordt toegevoegd aan de verzameling.

De Bugatti verzameling begon in 2007 met een ‘normale’ Bugatti Veyron en in 2009 werd daar de Bugatti Veyron Grand Sport aan toegevoegd. De wereldrecord houder voor snelste dakloze productieauto, de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC arriveerde vorig jaar mei bij de familie Perridon. De Vitesse beschikt over 1.200 pk en 1.500 Nm aan koppel en behaalde op 6 april 2013 een topsnelheid van 408,884 km/h wat een vermelding in Guiness Book of Records opleverde. Van dit model zijn er overigens slechts acht gebouwd.


Bugatti Veyron Super Sport WRE
De Bugatti Veyron Super Sport is gelimiteerd tot 30 stuks, heeft 1.200 pk, 1.500 Nm koppel en behaalde daarmee op 5 juli 2010 een topsnelheid van 431.072 km/h. De eerste vijf geproduceerde Super Sport modellen heten allen Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition (WRE), en is alleen beschikbaar in de kleur zwart carbon met oranje accenten. Deze modellen zijn echter niet in staat om de topsnelheid van 431 km/h te behalen aangezien Bugatti ze heeft begrensd op 415 km/h uit veiligheidsvoorziening met betrekking tot de banden.

Zoals we uit de Instagram-post kunnen opmaken is het nog niet zeker of dit speciale model van de Bugatti Veyron ook daadwerkelijk vanuit Dubai naar Nederland zal komen. We gaan er vanuit dat we daar binnenkort meer duidelijkheid over krijgen!

DutchBugs

DutchBugs

DutchBugs

DutchBugs

DutchBugs

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.