Bugatti Veyron Mansory Vivere te koop voor $2,5M op Ebay

Bugatti Veyron Mansory Vivere te koop voor $2,5M op Ebay

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Nadat de Duitse tuner Mansory in 2009 de limited edition Bugatti Veyron Linea Vincero had gepresenteerd besloten zij om nóg een limited edition of basis van de Bugatti Veyron uit te gaan brengen; de Bugatti Veyron Linea Vivere. Er werden er slechts twee gebouwd en één daarvan wordt nu te koop aangeboden op Ebay!

De auto wordt momenteel aangeboden door Emilia Motors in Amerika voor een bedrag van € 2.500.000,- wat omgerekend neerkomt op bijna 2,2 miljoen Euro. Volgens Emilia Motors heeft de ombouw van deze Bugatti Veyron naar Mansory Vivere uitvoering zes maanden en 1 miljoen Euro gekost. Mansory is vooral aan de slag gegaan met carbon fiber maar heeft ook Vivere wielen gemonteerd en een lichte wijziging aan de voorzijde doorgevoerd. De opvallendste aanpassingen van Mansory is te zien aan de achterzijde van de auto; hij heeft een titanium uitlaatsysteem dat nu onder andere onder de achterlichten te zien is. Ook in het interieur heeft Mansory flink uitgepakt met carbon fiber en zijn ook de stoelen fantastisch bekleed.

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Deze Bugatti Veyron komt uit 2008 maar heeft alle updates gekregen, zoals de licht units, om niet te lijken op een bijna zeven jaar oude Veyron. In die zeven jaar heeft deze Veyron iets meer dan 14.000 kilometer gereden. Verder is de auto qua specificaties identiek aan zoals Bugatti hem in 2008 heeft afgeleverd; nog altijd dezelfde 8.0 liter W16 met 4 turbo’s met 1.001 pk! De sprint van 0 tot 100 duurt, zoals bekend, slechts 2,5 seconden en de topsnelheid ligt op 407 km/h!

De advertentie op Ebay kun je hier bekijken. Je hebt nog ruim 18 dagen de tijd!

Nog een aantal geinige feitjes waar je wel even rekening mee moet houden wanneer je een Bugatti Veyron wilt aanschaffen; de speciale banden die onder de Veyron liggen houden het op topsnelheid zo’n 15 minuten uit. Je zult echter nooit 15 minuten lang op topsnelheid rijden aangezien de brandstoftank na 12 minuten al leeg is. De banden kosten € 7350,- per stuk en moeten na 4.000 kilometer al vervangen worden. De velgen gaan iets langer mee, 12.000 kilometer om precies te zijn en die kosten bij elkaar € 35.000,-.

Weet waar je aan begint…!

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Bugatti Veyron Mansory Vivere

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.