[Video] Zo ziet 330 km/h eruit vanuit een Veyron Vitesse WRC

[Video] Zo ziet 330 km/h eruit vanuit een Veyron Vitesse WRC

Tim Burton, beter bekend onder de naam Shmee150, heeft het allemaal weer goed voor elkaar! Afgelopen weekend was hij te gast bij Bugatti in Duitsland die voor de 24 uur van de Nürburgring een aantal Bugatti’s van stal haalde. En nee, geen standaard Bugatti’s…

Geen enkele Bugatti is echt standaard te noemen maar deze twee specifieke modellen zijn toch net iets specialer dan de anderen. Dit zijn namelijke de Veyron 16.4 Super Sport WRE en de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse WRC, beide de exacte auto’s die de records op hun naam hebben gezet. De Grand Sport Vitesse WRC haalde een topsnelheid van 408.84 km/h en de Super Sport WRE wist het zelfs te schoppen tot een duizelingwekkende topsnelheid van 431 km/h. Reeds bij jullie allen bekend neem ik aan.

Tim was de gelukkige om deze twee bijzondere auto’s voor de eerste keer samen vast te leggen. De twee auto’s waren onderweg naar de 24 uur van de Nürburgring om aldaar voorop te rijden tijdens de paraderonde. Voordat het zover was werd er nog een tussenstop gemaakt op een lege startbaan om de Bugatti’s los te laten en nogmaals werd het duidelijk wat een bijzondere auto zo’n Veyron eigenlijk is. In zeer korte tijd wordt de 330 km/h aangetikt maar ook beschikt de auto over een goed stel remmen!

Als kers op de taart werd de dag van Tim nóg beter doordat hijzelf achter het stuur mocht kruipen en dat is, en blijft, voor velen onder ons toch een droom…!

Shmee150 Bugatti

Shmee150 Bugatti

Shmee150 Bugatti

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.