Trust eigenaar koopt 3e Bugatti Veyron

Trust eigenaar koopt 3e Bugatti Veyron

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Car Edition. Een hele mond vol maar dat is de benaming van, de inmiddels derde, Bugatti Veyron van Trust eigenaar Michel Perridon. Het geschat vermogen van Perridon is volgens Quotenet.nl zo’n 230 miljoen euro. Daar kunnen wel een Bugatti Veyron (€1.800.000,-), Veyron Grand Sport (€2.150.000,-) en een Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition vanaf!

De zojuist genoemde bedragen zijn beide inclusief belastingen want deze auto’s staan ook beide op de bekende gele platen. Van de WRC Edition is dit bij ons nog onduidelijk, maar de WRC Edition kost exclusief belastingen al zo’n €1.990.000,-. Dat is een dure garage!

Bugatti Veyron - www.hartvoorautos.nlDit is Bugatti Veyron nummer 1. Op de eerste foto tijdens de FOCNL Herfstrit 2012 gefotografeerd door Ansho Bijlmakers. Deze Veyron beschikt al over een niet misselijke 1001pk en een topsnelheid van 407 km/h! Ook werd hij door Top Gear benoemd tot Car of the Decade!
Bugatti Veyron - www.hartvoorautos.nl

 
 
 

Op deze tweede foto zien we dezelfde Veyron met een oranje wrap tijdens het Spring Event 2013 gefotografeerd door Gijs Spierings. Ten tijde van dit evenement waren er inmiddels ook een aantal aanpassingen doorgevoerd door Mansory, waaronder een sportuitlaat.

Bugatti Veyron Grand Sport & Bugatti Veyron - www.hartvoorautos.nl

Op bovenstaande foto van JaHNL Photography zien we Veyron nummer 1 en 2 samen geparkeerd in Rotterdam. De witte Veyron is de Grand Sport versie die vanaf 2009 te koop is en heeft een glazen dak dat kan worden uitgenomen en beschikt tevens over een stoffen dak voor het geval het weer plotseling omslaat. De sprint van 0 tot 100 kost de auto 0,2 seconden meer dan in een gesloten Veyron. De topsnelheid is gelijk: 407 kilometer per uur. Hiervoor moet het genoemde glazen dak wel zijn gemonteerd.

Bugatti Veyron 16.4 WRC Edition - www.hartvoorautos.nl

Bugatti Veyron 16.4 WRC Edition - www.hartvoorautos.nl

Bugatti Veyron 16.4 WRC Edition - www.hartvoorautos.nl

Bugatti Veyron 16.4 WRC Edition - www.hartvoorautos.nl

Bugatti Veyron 16.4 WRC Edition - www.hartvoorautos.nl

En dit is hem dan, Bugatti Veyron nummer 3! Dit is de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse WRC Edition en die naam heeft hij natuurlijk niet voor niks; op 6 april 2013 werd het wereldrecord snelste dakloze productieauto in het Guiness Book of Records opgenomen, de Veyron reed maar liefst 408,884 km/h en vandaar de naam WRC (World Record Car) Edition. De Vitesse beschikt maar liefst over 1200pk en 1500nm aan koppel. Hiermeer duurt een sprintje van 0 tot 100km/h slechts 2,6 seconden.

In totaal worden er maar 8 exemplaren gebouwd waarvan er nu dus één in Nederland staat. Momenteel staat hij bij een tuningsbedrijf, en nee niet om er meteen een ander kleurtje overheen te trekken, maar om een beschermende folie aan te brengen. Hopelijk zien we deze zeer speciale Veyron gauw eens rond rijden in Nederland, met de velen autospotters die Nederland kent zal die vast snel gebeuren!

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.