Pon Luxury Cars biedt zeldzame Bugatti Veyron Centenaire aan

Pon Luxury Cars biedt zeldzame Bugatti Veyron Centenaire aan

Bugatti Veyron Centenaire

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er vier coureurs die in een Bugatti Type 35 Grand Prix-races reden. Deze coureurs zijn Jean-Pierre Wimille, Achille Varzi, Malcolm Campbell en Hermann Zu Leiningen.

Speciaal daarom werd de Bugatti Centenaire in 4 kleurstellingen gebouwd: Bleu, Rosso, Reinweiss en British racing green. Alle vier de modellen werden voor het eerst tentoongesteld tijdens het concours van Villa d’Este in Italië, en allen hebben zij dezelfde specificaties als een ‘gewone’ Veyron. De Bugatti Veyron Centenaire edities zijn visueel te onderscheiden van andere Veyrons door het gepolijste aluminium op de deuren en de voorschermen. Tevens zijn ook de spiegels en de grille van gepolijst aluminium en hebben de Centenaire edities andere velgen.

Het hoofdsteunen in het interieur zijn geborduurd met de namen van coureurs. In het midden-console is er een metalen herdenkingsplaat zichtbaar, die het exclusieve karakter van deze Veyron nog eens benadrukt.

Pon Luxury Cars
Lamborghini Leusden, onder naam van Pon Luxury Cars, biedt nu zo’n zeldzame one-off-a-kind Bugatti Veyron Centenaire te koop aan. Deze Centenaire stond altijd op Monegask kenteken en werd voor het laatst gespot in december 2014 in Monaco. Inmiddels heeft ‘ie slechts 3.850 kilometer op de klok staan en Pon Luxury Cars wilt er graag €1.475.000,- voor hebben. Meer foto’s en de complete advertentie kun je hier bekijken!

Met dank aan Bryan Guliker voor de tip!

Bugatti Veyron Centenaire

Bugatti Veyron Centenaire

Bugatti Veyron Centenaire

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.