Bugatti La Voiture Noire gespot!

Bugatti La Voiture Noire gespot!

Bugatti bouwt al jaren high end en super exclusieve auto’s. Toen het merk de La Voiture Noire uitbracht was dit dan ook een nieuwe mijlpaal voor het merk.

Toen Bugatti in maart 2019 de La Voiture Noire introduceerde, liet de Franse automaker de cabine niet zien en dat komt omdat die auto niet echt was; het is slechts een showauto om de duurste nieuwe auto ooit verkocht te demonstreren. Bugatti zei dat het twee en een half jaar nodig heeft om het eenmalige model af te ronden en op te leveren.

Het lijkt erop dat Bugatti zijn belofte zal kunnen nakomen, want er is wat lijkt op een productieversie van de La Voiture Noire gespot, met dank aan de Bugatti-autospotter JCT Car Photography op Instagram.

De foto’s zijn gemaakt in de middag van 21 april, vlakbij de autofabriek in Molsheim, Frankrijk. De eenmalige supercar werd gezien terwijl hij op de openbare weg rondreed en waarschijnlijk testte voordat hij aan zijn rijke eigenaar werd afgeleverd.

De Bugatti La Voiture Noire wordt beschouwd als een moderne interpretatie van Jean Bugatti’s persoonlijke Type 57 SC Atlantic die tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan. Het heeft een prijskaartje van € 11 miljoen vóór belastingen, maar Bugatti-president Stephan Winkelmann zei dat de auto werd verkocht voor € 16,5 miljoen tijdens de introductie in 2019. En ja, dit was inclusief belastingen.

Wat maakt de La Voiture Noire nou zo speciaal? Hij wordt geleverd met een handgemaakte koolstofvezel carrosserie, net als de Bugatti Divo, en gebruikt dezelfde quad-turbo W16 8.0-liter motor met 1.500 pk en 1.600 Newtonmeter koppel als de Chiron en Chiron Sport.

Het interieur van de La Voiture Noire is echter nog niet onthuld en we gokken erop dat het een grote afwijking zal hebben van de andere Bugatti’s, gezien de bekendheid en het prijskaartje. We zullen de komende weken of maanden meer weten, maar dit voorbeeld dat in het wild wordt gespot, is een indicatie dat het niet lang zal duren voordat dat gebeurt.

Thomas Heule