Bugatti La Voiture Noire Final Version debuteert op 31 mei?!

Bugatti La Voiture Noire Final Version debuteert op 31 mei?!

De one-off hypercar met zes uitlaten, de Bugatti La Voiture Noire, lijkt klaar voor een officiële release. Is het moment dan eindelijk daar..?

Kort na de onthulling van de La Voiture Noire in maart 2019 op de Autosalon van Genève, gaf Bugatti toe dat het eenmalige product niets meer was dan een rollende displaybehuizing uitgerust met een elektromotor en een batterijpakket. Op dat moment vertelde Tim Bravo, hoofd communicatie van het bedrijf, aan de media dat het tweeënhalf jaar zou duren voordat de eigenlijke auto klaar was om te worden afgeleverd aan de mysterieuze koper.

Snel vooruit naar 22 april, de auto werd gespot in de buurt van de fabriek van Bugatti in Molsheim en onderging waarschijnlijk de laatste tests voordat hij naar de rechtmatige (en uiterst geduldige) eigenaar werd verscheept. Het lijkt er nu op dat de wereldpremière van The Black Car eind deze maand zal plaatsvinden. Een reeks cryptische teasers die op Instagram is gepubliceerd, toont de unieke W16-hypercar die op een digitale ansichtkaart te zien is. De serie eindigt met het volgende bericht: “Tot ziens op 31 mei 2021.”

Een eerbetoon aan Jean Bugatti’s persoonlijke Type 57 SC Atlantic verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog, de La Voiture Noire is gebaseerd op de Chiron en heeft een volledig koolstofvezel carrosserie. De ontwerpdirecteur van het bedrijf, Achim Anscheidt, vertelde ons tijdens de show in Genève in 2019 dat Bugatti sinds het einde van de jaren 2000 speelde met het idee van een Atlantische heropleving.

Voor zover wij weten, is het de duurste nieuwe auto ooit, geprijsd op maar liefst € 11 miljoen exclusief belastingen. De identiteit van de eigenaar van La Voiture Noire blijft meer dan drie jaar na zijn werelddebuut in mysterie gehuld. In de eerste berichten was voetbalster Cristiano Ronaldo als eigenaar vermeld, maar dat bleek niet te kloppen.

Bugatti volgde het eenmalige eerbetoon op met vele speciale edities in dezelfde geest als de Veyron meerdere afgeleiden kreeg in zijn 10-jarige levenscyclus. Van allemaal is de La Voiture Noire de meest exclusieve qua prijs en beschikbaarheid. De enige andere op Chiron gebaseerde creatie die dit niveau zou kunnen bereiken, is de Bolide, maar de track-only machine is voorlopig slechts een concept.

Thomas Heule