Bugatti komt met nieuw model dat nooit in productie ging

Bugatti komt met nieuw model dat nooit in productie ging

Bugatti, Productie, Concept, Teaser, model, Bugatti Chiron, Bugatti Divo, opmerkelijk, RM Sotheby's
Foto: © Bugatti

Bugatti heeft ons een teaser gegeven van een ‘mysterieus’ model, dat (helaas) nooit écht in productie ging. De Franse autofabrikant deelt alleen de tekst: ‘an automotive solitatire’. Details missen nog.

Door de belichting zien we alleen het achterste deel van het zijprofiel van de auto. Het nog onbekende model heeft veel weg van de Chiron, als we puur op de silhouette afgaan. Maar de zichtbare achtervleugel doet echter heel anders vermoeden.

Het is niet de eerste keer dat Bugatti ons plaagde met ‘nooit eerder vertoonde’ modellen. Aan het begin van 2020 deelde de fabrikant uit Molsheim al een trio van conceptauto’s, die sindsdien op de tekentafel bleven liggen.

Een drietal concepten van Bugatti

De eerste daarvan was de Veyron Barchetta, ontworpen door hoofd van design Achim Anscheidt in 2008. Ondanks dat jaartal oogt het concept nog best fris en modern. De koplampen hebben dan ook wat weg van de gelimiteerde Bugatti Divo, die zo’n 10 jaar later geïntroduceerd werd. Bugatti kwam ook met de Atlantic Coupe; een gemoderniseerde versie van de Type 57 uit 1936.

Iets recenter deelde het ook renders van een Bugatti W16 Coupe Rembrandt, een GT-model met het 8.0-liter ‘quad-turbo’ W16-blok (van de Chiron) voor de neus van de bestuurder. Wat de nieuwe creatie voor het merk betekent, is nog niet bekend. De fabrikant zal op 21 december om 10:00 (Centraal Europese Tijd) met hulp van RM Sotheby’s de auto onthullen. We zijn benieuwd!

Bron: © Bugatti

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.