Bugatti Divo à €6,3 miljoen op weg naar Nederland

Bugatti Divo à €6,3 miljoen op weg naar Nederland

Bugatti Divo

Verwachte aankomsttijd? 2020.

Juist ja, we moeten dus nog even geduld hebben voor we een Bugatti Divo op Nederlands kenteken kunnen bewonderen. Telegraaf.nl weet te melden dat er één exemplaar is verkocht aan een Nederlander en dat dit tegen die tijd dan ook de duurste auto is waar ooit een Nederlands kentekenplaat op is geschroefd. Iemand enig idee wie de gelukkige is?

Zoals bekend hangt er aan de Bugatti Divo een prijskaartje van €5 miljoen, echter is dat slechts het bedrag dat Bugatti voor de auto vraagt. Wil je de Divo op Nederlands kenteken hebben dan dienen daar nog de nodige belastingen voor worden betaald. Hierdoor komst het totale bedrag uit op €6,3 miljoen.

Langzamer dan de Bugatti Chiron
Veel mensen vinden het jammer of vreemd dat de Bugatti Divo een lagere topsnelheid heeft dan de Bugatti Chiron, waarom is dat? Bij het ontwerpen van de Divo is er vooral gefocust op het verbeteren van de luchtweerstand en het genereren van meer downforce om zo de auto behendiger te maken. Zo zorgen de 23% bredere spoiler, de splitters en de diffuser voor 90 kilogram aan extra downforce. De ophanging en stuurinrichting zijn aangepast voor meer lenigheid. Al deze aanpassingen helpen niet mee aan een hogere topsnelheid, en bovendien zijn de banden van de Divo ook niet geschikt voor snelheden van boven de 380 km/h.

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.