Bugatti Divo kopen voor €7.913.500,-?

Bugatti Divo kopen voor €7.913.500,-?

En we gaan door met Bugatti-nieuws!

Zoals je eerder al kon lezen op Hart voor Auto’s, is er ten minste één Bugatti Divo à €6,3 miljoen onderweg naar Nederland. Aankomsttijd? 2020.

Ben je één van de gelukkigen die door Bugatti zijn uitgekozen om de Divo te mogen kopen, heb je €5 miljoen naar de rekening van Bugatti moeten overmaken. Op Nederlands kenteken komt daar nog €1,3 miljoen bovenop voor de nodige belastingen.

Ben je niet door Bugatti uitgekozen maar wil je wel een Divo? Dan heb je nu de kans om toch nog een Bugatti Divo te bemachtigen! Een Duitser die wel een Divo heeft gekocht – de auto moet nog gebouwd worden -, biedt nu zijn reservering aan voor €7.913.500,-. Hebben? De advertentie vind je hier.

Langzamer dan de Bugatti Chiron
Veel mensen vinden het jammer of vreemd dat de Bugatti Divo een lagere topsnelheid heeft dan de Bugatti Chiron, waarom is dat? Bij het ontwerpen van de Divo is er vooral gefocust op het verbeteren van de luchtweerstand en het genereren van meer downforce om zo de auto behendiger te maken. Zo zorgen de 23% bredere spoiler, de splitters en de diffuser voor 90 kilogram aan extra downforce. De ophanging en stuurinrichting zijn aangepast voor meer lenigheid. Al deze aanpassingen helpen niet mee aan een hogere topsnelheid, en bovendien zijn de banden van de Divo ook niet geschikt voor snelheden van boven de 380 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.