Officieel: Bugatti Chiron Super Sport 300+

Officieel: Bugatti Chiron Super Sport 300+

We schreven al eerder over het gerucht, maar nu is het toch echt officieel: de wereldrecord brekende Bugatti Chiron Longtail gaat in productie!

De nieuwe Chiron gaat de Bugatti Chiron Super Sport 300+ heten en is gelimiteerd tot maximaal 30 stuks, allen met een prijskaartje van €3,5 miljoen exclusief belastingen. Gisteravond tijdens het Bugatti Grand Tour galadiner in Molsheim, maakte CEO Stephan Winkelmann de grote onthulling bekend. De auto die je hier ziet, is het beroemde prototype dat 304.773 mph / 490.484 km/h wist te halen deed, maar zoals gezegd staat er een kleine serie productieauto’s gepland voor klanten met diep zakken.

Ondanks het exorbitante prijskaartje van €3,5 miljoen werd gisteravond een van de 30 auto’s ter plekke al verkocht. Volgens onze collega’s van Motor1.com, die tot de weinige uitgenodigde journalisten behoorden, tekende de Bugatti-klant de papieren direct op het prototype. Zou er wellicht een exemplaar naar Nederland komen?

Net als de Bugatti Centodieci krijg de Bugatti Chiron Super Sport 300+ een vermogen van 1600 pk mee, uiteraard afkomstig uit de 8,0-liter quad-turbo W16. De Super Sport 300+ heeft een nieuwe body met verbeterde aerodynamica, inclusief een gemodificeerde achterkant die het prototype de bijnaam ‘Longtail’ gaf.

Andere technische specificaties die gisteravond door Bugatti zijn bekendgemaakt, waren de magnesium wielen en de naakte carbon fiber carrosserie. De oranje accenten van het prototype lijken op die van de Veyron Super Sport en de gelimiteerde World Record Edition, maar is niet verplicht voor de Super Sport 300+. De Chiron die werd gebruikt voor de recordrun had slechts één stoel en een rolkooi, maar de Super Sport 300+ voor op de straat zal gewoon een passagiersstoel hebben.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.