Bugatti Chiron Sport gespot in Nederland!

Bugatti Chiron Sport gespot in Nederland!

Bugatti Chiron Sport

Ruim een jaar geleden werd op de Geneva Motor Show de Chiron Sport van Bugatti onthult. In tegenstelling tot de Veyron Super Sport, die puur op topsnelheid gericht was, ligt de focus bij de Chiron Sport op wegligging en is het vermogen met 1500 pk gelijk gebleven aan die van een ‘gewone’ Chiron.

De 8 liter W16 produceert naast de 1500 pk een aardverschuivend koppel van 1600 Nm, dit met behulp van vier (!) turbo’s. De standaard Chiron kan hiermee van 0 naar 100 sprinten in slechts 2,4 seconden, en bereikt de 400 km/h in 32,6 seconden. Voor de Chiron Sport zal dit wellicht iets anders zijn, aangezien de versnellingsbak ook lichtelijk is aangepast.

Verdere aanpassingen aan de Chiron Sport zijn een compleet herziene ophanging. De vering, het stuurgedrag, en de aerodynamische onderdelen zijn zo aangepast dat het rijgedrag een stuk strakker wordt. Ook is er in totaal 18 kilo aan gewicht vanaf geschaafd. Wanneer je de Chiron Sport wilt, moet je uiteraard wel flink extra betalen ten opzichte van de standaard Chiron. Voor deze uitvoering moet je rekenen op ongeveer €350.000,- euro bovenop de standaardprijs. Voor dat geld kun je er natuurlijk ook een leuke Ferrari bij kopen…

Dit exemplaar, uitgevoerd in carbon fiber blauw met accenten in lichtblauw, werd afgelopen donderdag in Dinxperlo gespot. Of de auto ook op Nederlands kenteken komt is nog even afwachten.

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.