Dit zijn de specificaties van de Bugatti Chiron!

Dit zijn de specificaties van de Bugatti Chiron!

Bugatti Chiron - Hartvoorautos.nl

We hebben lang moeten wachten op de opvolger van de legendarische Bugatti Veyron maar nu is eindelijk de tijd aangebroken waarin we serieuze informatie tot onze beschikking krijgen!

Er zijn een aantal speculaties geweest of de Chiron net als de meeste hypercar fabrikanten ook hybride technologie zou gaan toepassen op het nieuwe model. Dit is zo te zien niet het geval. Het W16 motorblok die we natuurlijk kennen uit de Veyron is nu opgeschroefd naar 1500 pk en produceert daarbij 1500 Nm aan koppel tussen 1800 en 6800 toeren! Dit is gekoppeld aan een zeven traps DSG versnellingsbak. Deze indrukwekkende getallen zorgen ervoor dat de Chiron binnen slechts 15 seconden de 300 km/h aantikt! Daarbij weten we nu ook dat de Chiron in 2,3 seconde naar de 100 km/h sprint.

Aan de voorkant krijg de Chiron 20 inch wielen, en achter 21 inch. Deze zullen omringt worden door Pilot Sport PAX banden van Michelin. Uiteraard zijn deze banden speciaal voor de Chiron ontwikkeld. Onder deze wielen zullen 420 millimeter en 400 millimeter dikke remschijven te zien zijn. Dit zal de Chiron prima weer tot stilstand krijgen. Verder zijn wij natuurlijk benieuwd of er net als bij zijn voorganger, er wederom gebruikt gaat worden gemaakt van een airbrake.

Een normale sportauto met pak ‘m beet 200+ pk gebruikt meestal 1 intercooler om de temperatuur van het motorblok netjes geregeld te houden. De Chiron met zijn 1500 pk moet het monsterlijke W16 motorblok getemd houden met maar liefst 15 intercoolers! Al deze cijfers laten ons hart voor auto’s natuurlijk sneller kloppen. Maar er is 1 getal wat al het andere overschaduwt. En dat is het eindgetal op de snelheidsmeter. Die geeft namelijk 500 aan… Ja, je leest het goed! 500 kilometer per uur! Zal de Chiron nieuwe records gaan plaatsen in de nabije toekomst net als zijn voorganger?

Indien je in de markt bent voor de, hoogst waarschijnlijk, nieuwe hypercar koning, dan moet je er snel bij wezen! Want er zijn namelijk al 120 van de 500 Chirons verkocht! Gelukkig krijgen we de Chiron ook in Nederland te zien. TRUST international BV, ook wel bekend op instagram als DutchBugs, zouden hun handtekening hebben gezet bij Bugatti voor de Chiron. Hetzelfde geldt voor onze wereldberoemde Nederlandse DJ Afrojack!

Zal de Chiron net zo verbluffend worden als de Veyron in zijn tijd? Wij denken van wel!

Bron: Autogespot.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.