Kost het vervangen van een Bugatti Chiron band €35.000,-?

Kost het vervangen van een Bugatti Chiron band €35.000,-?

Noooooooooooooo 😭 |#DutchBugs

Een bericht gedeeld door DutchBugs (@dutchbugs) op

Zoals we allemaal inmiddels wel weten kun je het Instagram-account van DutchBugs volgen als je op de hoogte wilt blijven van Bugatti’s op Nederlands kenteken. In de garage van DutchBugs staan immers drie Veyrons en een Chiron. Dit weekend verscheen er een video op het Instagram-account die bij velen eigenlijk maar één vraag opriep.

In de video hierboven kun je zien dat de band van de Bugatti Chiron per direct is afgeschreven. Maar wat kost dat nou, het vervangen van een Bugatti Chiron band? Laten we even teruggaan naar de Bugatti Veyron. Los van het prijskaartje van €1,8 miljoen, zijn de zogenoemde ‘running costs’ ontzettend hoog voor de Bugatti Veyron. Zo kostte de eerste beurt al €15.000,-, de tweede €23.000,- en moet je de banden iedere 4.000 kilometer vervangen. Naast de kosten van €35.000,-, kunnen deze banden ook niet zomaar overal gemonteerd worden; dit moet bij de Bugatti fabriek in Molsheim, Frankrijk. Ook voor de velgen mag je regelmatig de fabriek bezoeken aangezien die iedere 12.000 kilometer vervangen dienen te worden. Kosten: nog eens €35.000,-.

Bugatti Chiron
In een interview met Bugatti Principal Engineer Martin Grabowski, is ter spraken gekomen dat eigenaren van een Bugatti Chiron geen €35.000,- kwijt zijn voor het vervangen van een set banden. Met de Chiron doet Bugatti afstand van de speciaal voor de Veyron ontworpen Michelin Pilot Sport 2. Martin Grabowski vertelt: “We moved to a standard rim geometry and, therefore, a standard mounting process. The rim is now a lifetime part. The tire itself is much cheaper. And because of the standard mounting process, you can mount it everywhere. The tires can be changed anywhere. It’s much easier.”

De velg is nu een levenslang onderdeel en de band zelf is veel goedkoper geworden. Dankzij het standaard montageproces kun je de banden overal vervangen en hoef je dus niet per se naar Frankrijk. Hoewel Grabowski het nalaat een prijs te noemen, verzekerde hij dat de kosten veel lager liggen dan de kosten van nieuwe banden voor een Bugatti Veyron.

Bugatti Chiron Tires

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.