Bugatti Chiron Pur Sport in beeld!

Bugatti Chiron Pur Sport in beeld!

Het track-focused Bugatti monster ziet er agressief uit in het zwart!

Hoewel we al veel verschillende Chiron modellen hebben gezien, perst Bugatti er onlangs nog een model uit. Het nieuwste lid van de familie is de Pur Sport, een nieuwe, nog pittigere smaak van Chiron, ontwikkeld en ontworpen om circuits te kunnen verslinden. Bugatti bracht onlangs een stel prototypes naar het Bilster Berg-circuit in Duitsland op “The Ultimate Driving Machine” te verfijnen.

De Pur Sport is veel meer dan zomaar een Chiron met een andere kleurstelling. Het beschikt onder andere over een steviger chassis en een versnellingsbak met een kortere overbrengingsverhouding, terwijl het toerental nu maximaal 6900 tpm (+200 tpm) bedraagt en de nieuwe Michelin Sport Cup 2R-banden bieden 10% meer grip. Hij is ook 50 kilogram lichter dan een ‘gewone’ Chiron, om nog maar te zwijgen over de aerodynamische aanpassingen.

Uiteraard moeten al deze veranderingen grondig worden geoptimaliseerd en getest voordat de productie van start kan gaan in de tweede helft van dit jaar. Bugatti besloot om de prototypes los te laten op het 4,2 kilometer lange circuit met negen bochten naar rechts en tien bochten naar links, en een maximaal hoogteverschil van wel 70 meter. Verdere tests zullen later dit jaar plaatsvinden op de Nürburgring Nordschleife.

Bugatti gaat slechts 60 Chiron Pur Sport modellen bouwen die ieder zo’n €3,2 miljoen moeten kosten. Exclusief de nodige belastingen natuurlijk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.