Bugatti Chiron Longtail van €16 miljoen op komst!

Bugatti Chiron Longtail van €16 miljoen op komst!

Er gaat een gerucht rond dat Bugatti een op de Chiron gebaseerde one-off aan het voorbereiden is voor de Autosalon van Genève in maart… Zou het waar zijn?

Het nieuws kwam van supercar-verzamelaar Kris Singh, afgelopen vrijdag op Instagram. Het lijkt erop dat de verwachte special edition zou komen met een prijskaartje van maar liefst €16 miljoen. Oh, en voordat je je saldo checkt, moet je weten dat de one-off is gemaakt voor Dr. Ferdinand Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche en voormalig voorzitter van de Volkswagen-groep.

The Chiron is a stunning machine and it will be fun to see this [the 110 Ans edition] alongside the Divo and the top secret 16 million euro Bugatti one-off that was made exclusively for Dr Piech that will be unveiled at the 2019 Geneva International Motor Show exactly one month from today!” Aldus Kris Singh.

Ontwerper E. Milano besloot alvast een poging te wagen en publiceerde zijn weergave van de mogelijke one-off. En aangezien de rijke geschiedenis van Molsheim meerdere modellen met een ‘longtail’ omvat, zou zo’n eenmalige creatie best mogelijk zijn.

https://www.instagram.com/p/BtvE3YzhEf5/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.