Bugatti Chiron Divo van €5 miljoen op komst

Bugatti Chiron Divo van €5 miljoen op komst

Zo’n 4 maanden geleden kondigde Bugatti de komst van de Bugatti Chiron Sport aan. Wat maakt de Sport anders dan de reguliere Chiron? Niet het vermogen, want dat is gelijk gebleven: 1.500 pk en 1.600 Nm. Nee, de Chiron Sport is 18 kilogram lichter dan normaal. Blijf het hierbij?

Nee, luidt het korte antwoord. Net als bij de Bugatti Veyron zal ook de Chiron meerdere versies krijgen en de eerst volgende zal de Bugatti Chiron Divo zijn die naar verluidt een prijskaartje draagt van €5 miljoen. Het opvallendste detail van deze nieuwe Chiron is overigens ook niet het prijskaartje, en overigens ook niet de looks want die zijn nog niet bekend. De Bugatti Chiron staat natuurlijk bekend om zijn absurde en begrensde topsnelheid van 420 km/h. De Bugatti Chiron Divo zal echter een topsnelheid noteren van ‘slechts’ 385 km/h. Door aerodynamische aanpassingen om de auto wendbaarder te maken valt de topsnelheid lager uit.

Bugatti gaat minder dan 100 exemplaren bouwen van de Chiron Divo en naar verluidt zijn deze allemaal al verkocht. Het exemplaar op de foto’s betreft overigens de Bugatti Chiron Sport.

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.