Bugatti Chiron: De DIY-editie!

Bugatti Chiron: De DIY-editie!
Screenshot uit de Youtube-video


De Bugatti Chiron is uitverkocht en daarmee is de droomauto van velen een nog onbereikbare droom geworden. Maar dit artikel wijden we aan de Vietnamees die van zijn droom werkelijkheid maakte.

Heeft dit specifieke exemplaar 1.500 paarden onder de kap? Nee. Heeft dit exemplaar de luxe afwerking van het origineel? Nee. Maar jongens, wat hebben wij een respect voor deze man die in 365 dagen zijn eigen Bugatti Chiron heeft gebouwd met alleen maar wat kleine gereedschap!

Zoals je in het filmpje kunt zien, begint het met lekker lassen op zijn slippers, daarna met tape en huishoudfolie het lijnenspel heeft vormgegeven en daarna zijn ze met een aantal man klei gaan verzamelen in de plaatselijke groeve om het daarna lekker ongegeneerd uit te smeren. Als je snel kijkt, lijkt het wel een designstudio, maar het is gewoon ergens in een tuintje in Vietnam.

Daarna komt het echte werk met iets wat lijkt op fiberglas, maar het zou ook zomaar papier mache kunnen zijn. Al lijkt dat ons sterk, want dan zou de Chiron bij wijze van bij het eerste regendruppeltje al smelten. A la, laklaagje erop en even droog en de 4-cilinder Toyota-motor kan aangezwengeld worden.

Het herkenbare Bugatti-kleurenschema maakt deze ‘auto’ af, de achterlichten en de uitlaten lijken sprekend en ondanks dat dit geen auto-autonieuws is, kunnen we de eigenaar alleen maar stijlpunten geven voor de tijd en moeite die er in dit project is gestoken. En besef even dat dit project werkelijkheid is geworden met enkel een paar foto’s en een modelauto als referentie!

Bron: NHET TV

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.