Polestar opent een showroom van sneeuw in Finland

Polestar opent een showroom van sneeuw in Finland

Wil je geen proefrit in de sneeuw maken? Dan kun je binnen nog warme chocolademelk scoren

Influencers in de sneeuw, humeurige Yeti’s en driftende F1-coureurs. Het is al druk genoeg rond de Noordpoolcirckel. Maar sinds kort kun je er ook de nieuwste Polestar-modellen proefrijden, onder het genot van een glas warme choco of glühwein. De elektrische aftakking van Volvo bouwde daar onlangs namelijk een wel heel bijzondere showroom.

Voorheen bekend als de ‘Polestar Snow Space’, staat deze 12 meter hoge kubus midden in Rovaniemi in Finland. Het kunstwerk is niet alleen een statement voor de opwarmende aarde. Binnenin staat daadwerkelijk een Polestar 2 geparkeerd. En hoewel dit elektrische model grotendeels uit metaal bestaat, is alles eromheen van sneeuw en ijs.

Winterparadijs voor autoliefhebbers

Wereldwijd zijn er 130 van zulke ‘Polestar Spaces’ te vinden, waarvan dit de tweede in Finland is. Binnen zijn er sculpturen van autobanden, remschijven en koplampen te bewonderen en bezoekers kunnen hier ook echt een proefrit in de sneeuw maken. Maar helaas kun je de Polestar dan niet meteen naar huis rijden, want het Zweedse merk werkt met een ‘digital first’ model. Ugh!

De sneeuwkubus werd in slechts twintig dagen gebouwd, en ging 10 januari open. De iglo is geïnspireerd door het minimalistische hoofdkantoor in Gothenburg, en wilt diezelfde uitstraling dan ook overbrengen in Finland. Wil je het zelf bekijken? Je kunt nog tot 26 februari een bezoek brengen aan deze ijzige showroom, waarna al het gebruikte sneeuw teruggebracht wordt naar de omliggende skipistes.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!