Britse zakenman heeft ze alle drie: P1, 918 Spyder & LaFerrari

Britse zakenman heeft ze alle drie: P1, 918 Spyder & LaFerrari

Supercar Trio

Britse zakenman Paul Bailey was al een tijde in het bezit van een McLaren P1 toen hij onlangs in één dag een Ferrari LaFerrari en een Porsche 918 Spyder aan zijn collectie toevoegde. Samen zijn ze de drie auto’s zo’n £3 miljoen waard.

Hijzelf, zijn vrouw en een vriend gingen eerst naar Nottingham om de Ferrari LaFerrari op te halen die hij twee jaar geleden al had besteld. Na het in ontvangst nemen van het raspaardje kroop zijn vrouw achter het stuur van de McLaren P1 en reden ze samen naar de Porsche dealer in Cambridge waar de 918 Spyder op hem stond te wachten.

Hij zei: ”Ik heb ongeveer twee jaar gewacht op de LaFerrari. De eerste foto’s van deze auto werden gepubliceerd en de emoties stegen naarmate de afleveringsdatum dichterbij kwam. Ik kon de eerste van de vijf Britse auto’s krijgen, maar deze had niet het niveau van personalisatie die ik graag had. Dit is de eerste Britse auto met volledige personalisatie en het was het wachten waard. Ik leef een zeer surrealistische leven en dat ik de eerste ben die deze drie auto’s bezit voelt niet als echt.

En daar heeft hij gelijk in want hij is inderdaad niet de eerste persoon die in het bezit is van een McLaren P1, Porsche 918 Spyder én Ferrari LaFerrari. Kun je je deze photoshoot nog herinneren? Iemand in Nederland heeft een zeer bijzondere collectie waar de eerder genoemde auto’s ook deel van uitmaken.

De 55-jarige Paul Bailey verkreeg zijn fortuin toen hij 2012 zijn bedrijf verkocht voor £28 miljoen en heeft nu een collectie van ongeveer 30 supercars. Ook zet hij zich in voor het goede doel; je kunt voor £1,- per lot meedingen in de wedstrijd om mee te mogen rijden met de McLaren P1 over het circuit van Silverstone. Hij zou op deze manier inmiddels al £20.000,- voor het goede doel hebben opgehaald.

Supercar Trio

Supercar Trio

Supercar Trio

Supercar Trio

Supercar Trio

[Foto’s door Supercar Driver]

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.