Breed, breder, breedst: Volvo 240GL op anabolen!

Breed, breder, breedst: Volvo 240GL op anabolen!

Volvo 240GL

Volvo’s komen niet vaak voorbij op Hart voor Auto’s, maar wanneer ze een duizelingwekkend vermogen hebben of een kont zo breed dat een enkele rijbaan niet breed genoeg is, dan besteden we er maar al te graag aandacht aan!

En breed, dat is deze Volvo 240GL zeker. Geen Rocket Bunny en geen Liberty Walk, maar een grafisch designer die de naam Ash Thorp draagt, heeft deze blubberdikke 240GL-render op zijn geweten. En hij rijdt zelf ook een dikke Honda NSX, oke, oke. ‘Maar waarom pak je een Volvo aan?‘ is de eerste vraag die je hem zou stellen. Zijn antwoord is duidelijk.

Hij wilde een auto aanpakken waar de grote tuners niet naar om kijken, om te laten zien wat er naast al die grote, dikke, dure builds nog meer mogelijk is. Hij wil met deze 240GL laten zien wat je met de auto kan doen en hij haalde zijn inspiratie uit de DTM-series van de jaren 90’. Stel je eens voor: Naast de BMW 3-series, de Mercedes 190’s en de Audi A4’s vlammen er een stel van deze obesitas-Zweden (inclusief Ikea-livery) mee over het circuit, op jacht naar die DTM-titel. Hoe dik zou dat zijn!?

Ik neem je even mee in alle (digitale) modificaties aan deze Zweedse buffel. De auto is flink uitgedijd, laten we het houden op in ieder geval 10 centimeter bredere zijschermen voor en achter en ja, de voorbumper moet dan natuurlijk ook een anabolenkuurtje krijgen. De originele achterbumper maakt plaatst voor een dikke, dikke diffusor en de spoiler is er eentje van formaat ‘ontzagwekkend‘. Maar a la, dat waren alle DTM-wagens van die tijd! Check ook even de uitlaten die zijn verwerkt in sideskirts. De motor van een BMW M5 of een 2JZ installeren en dan kun je mooi vlammetjes schieten naar je buurman wanneer je bij het stoplicht staat te wachten.

De DTM-inspiratie gaat ook verder in het interieur, dat is volledig gestript en enkel twee kuipstoelen en een gelaste rolkooi werden teruggeplaatst. Functionele gewichtsbesparing noemen we dat. Om de auto af te maken zijn alle lichten gesmoked, is de auto op de enige juiste manier verlaagd en is er een setje brede hoepels gemonteerd. Wat zouden een setje magnesium BBS wielen hier goed tot hun recht komen… Wij kunnen niet wachten tot deze render op de straten te vinden is, wie van jullie durft het aan om deze render werkelijkheid te maken?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.