‘Brandweerman Sam’ rijdt binnenkort in deze Mercedes

‘Brandweerman Sam’ rijdt binnenkort in deze Mercedes
Brandweerwagen, Mercedes-Benz, 709D, 1988, te koop, veiling
Bron: © Automotive Auctions

Je krijgt er alles bij om meteen aan de slag te kunnen.

Oke, we doen er misschien een beetje lacherig over. Maar deze Mercedes-Benz 709D uit 1988 werd vroeger soms echt gebruikt voor de kleine brandjes. En met de ingebouwde apparatuur kun je zelf ook de barbecue (of deze blauwe Huracán STO) snel doven.

De Mercedes-Benz 709D ‘Vario’ is een handgeschakelde brandweerwagen in een herkenbaar rood verfje. De viercilinder dieselmotor perst toch nog een knappe 93 pk naar de achterwielen. Het is natuurlijk wel een flinkerd: ruim 5850 kilogram.

Brandweerwagen, Mercedes-Benz, 709D, 1988, te koop, veiling

Hoewel een onderhoudsboekje verassend genoeg wel bewaard is, heeft de Mercedes brandweerwagen geen geregistreerde kilometerstand volgens NAP. Maar op de foto’s van het dashboard kunnen we zien dat de teller op zo’n 143.444 kilometer staat.

De brandweerwagen is voor zijn leeftijd redelijk goed verzorgd. Een inbouwkast, watertank en trekhaak waren standaard op deze 709D’s. Misschien leuk om de tuin mee te besproeien.

En ja hoor! De Mercedes brandweerwagen was een ‘hot item‘, en werd afgelopen woensdag verkocht voor €10.000. De veiling had in totaal 24 biedingen nodig om geveild te worden.

Lees ook:

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.