Het is weer huilen aan de pomp.

Het is weer huilen aan de pomp.

Sinds 1 juli is er een aanzienlijke stijging in de benzineprijs, wat voor veel automobilisten een merkbare impact heeft op hun portemonnee. Deze prijsstijging heeft geleid tot vragen en bezorgdheid over de redenen erachter.

Op 1 juli kwam de ‘tijdelijke korting’ op de brandstofaccijnzen weer te vervallen. Hierdoor is de benzine, diesel en lpg weer flink duurder. Dit gaat voor de benzine over een stijging van zo’n ongeveer 14 cent per liter, waardoor een liter benzine je ongeveer 2,15 per liter kost.

Het is niet lang geleden dat er een grote stijging in de brandstofprijs plaatsvond. Tijdens COVID zagen wij allemaal de prijzen flink omhoog gaan. Met de oorlog in Oekraïne brak er paniek uit en schoot de prijs nog een stuk verder omhoog. Wat als resulteerde in een benzineprijs van bijna 2,50. Hier zijn wij nu (nog) niet.

Gezien veel Nederlanders nu met vakantie gaan, is het misschien handig om toch nog even te wachten met het volgooien van je auto. Zo kun je bij onze zuiderburen voor 1,65 per liter tanken en in Duitsland voor 1,78 per liter benzine. Wij raden dan ook altijd even online te kijken of het verstandig is om voor je de grens over gaat te kijken of het handig is om een snelle pitstop te doen.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.