Brabus Widestar AGL73: de zeepkist

Brabus Widestar AGL73: de zeepkist

Vorig jaar presenteerde Mercedes de EQG, een volledig elektrische versie van de alom bekende G-klasse. De pessimisten maakten zich meteen zorgen over de range van de zeepkist, maar die zorgen blijken nu ongegrond.

De 4 elektromotoren en een aantal andere goodies worden overgenomen van de EQS, maar uiteraard wel voorzien van een upgrade. Met een totaalvermogen van 107.8 kWh moet de G-Klasse een range krijgen van ongeveer 780 kilometer (!?), dus over bereik niets te klagen.

Maar terug naar deze G, dit is er gelukkig nog een met een verbrandingsmotor! Het Brabus-sausje is inmiddels welbekend en er komt gewoon nog steeds een hoop herrie uit de uitlaat! Brabus gaat nu een stapje verder met een setje neon-verlichting onder de auto, een two-tone lak die terugverwijst naar de EQG en enorme putdeksels als lichtmetaal. Dit is een beetje Amerikaans, dat wel, maar wij vinden dit wel een heel erg smaakvolle configuratie. Mocht je bang zijn dat je hem ergens in Europa tegen gaat komen, wees gerust, deze auto wordt door Platinum Motorsport uit Californie afgeleverd aan een van hun klanten!

Bron: Platinum Motorsport

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.