Brabus pakt nog een keer de oude G-Klasse aan!

Brabus pakt nog een keer de oude G-Klasse aan!

De nieuwe generatie G-Klasse is geïntroduceerd, maar Brabus was nog niet klaar met de huidige generatie: dit is de Brabus 700 4×4² “one of ten” Final Edition, en zoals de naam al verluidt is het de laatste van z’n generatie.

De Brabus 700 4×4² Final Edition is zoals we van Brabus gewend zijn een echte beuker. De SUV beschikt over 700 PK en 960 Nm! Dit vermogen wordt niet geproduceerd door de 4 liter V8 van AMG, maar door de oudere 5.5 liter V8. De G-Klasse deelt de aandrijflijn met de Brabus B63S 700, maar is natuurlijk een stuk langzamer: van 0 naar 100 doet ‘ie in 5 seconden, en kan doorsprinten tot een topsnelheid van een gelimiteerde 210 kilometer per uur.

De 4×4² Final Edition staat 60 centimeter boven de grond, samen met de enorme terreinbanden en bodemplaat is deze auto echt nog gefocust op off-road rijden. In tegenstelling tot de nieuwe generatie G-klasse. De nieuwe generatie heeft ook aanzienlijk rondere vormen, iets wat niet past bij het ruige imago dat de G-klasse heeft. Dus, wil je een van de laatste exemplaren van de “oude” generatie Brabus G-Klasse? Dan is dit je kans, al zul je flink in de buidel moeten tasten, deze SUV kost namelijk 209.000 euro exclusief belastingen!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.