Brabus pakt de nieuwe G-Klasse aan!

Brabus pakt de nieuwe G-Klasse aan!

Brabus kennen we allemaal wel. Het Duitse tuningsbedrijf verbouwt al tientallen jaren allerlei Mercedessen. Ook de nieuwe G-Klasse is onder handen genomen, en zoals verwacht is ‘ie weer super dik!

De G-Klasse kent al sinds zijn introductie hetzelfde ontwerp, al is het hier en daar natuurlijk wel gemoderniseerd. Zo is het interieur van de G-Klasse gevuld met schermen, comfortabele stoelen, en alle andere opties die je normaal in een limo zou vinden. Als basis heeft Brabus een G63 AMG gepakt, en hem flink verbouwd, nu genaamd “Brabus 800 Widestar”. Carbon onderdelen zoals de (foute) motorkap zijn geïnstalleerd, evenals de herkenbare gigantische velgen van Brabus zelf. Het interieur is volledig naar wens te configureren.

Ook onder de kap heeft Brabus wat aanpassingen gedaan. De motor is voorzien van grotere turbo’s en andere versterkte onderdelen. Hierdoor ligt het vermogen van de G-Klasse op 800 PK en 1000 Nm koppel! Bij deze hoeveelheid vermogen verwacht je onaardse prestaties, echter doet de G-Klasse er 4.1 seconden over om van 0 naar 100 te accelereren. Ook is de topsnelheid begrensd op 240 kilometer per uur, al zal dat meer te maken hebben met veiligheid en comfort. Qua prijs is er nog geen specifiek getal bekend, maar wees bereid om een paar ton mee te nemen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.