Brabus pakt de Mercedes-AMG GT 63 S aan!

Brabus pakt de Mercedes-AMG GT 63 S aan!

De Mercedes-AMG GT 63 S is vanuit fabriek al een monster. Met zijn 639 PK sterke V8 is het al een van de snelste AMG’s die je maar kunt krijgen. Brabus doet daar echter nog even een stapje bovenop.

Persoonlijk moest ik even wennen aan de GT 63 S, maar na een tijdje kon ik hem best waarderen. Nu Brabus met hun versie van de GT 63 S komt is het alleen maar beter geworden. De voorbumper is een stuk agressiever geworden doordat er een carbon splitter en grotere carbon luchtinlaten zijn geplaatst. Ook doet de “kleuren” combinatie van zwart op zwart wonderen, daardoor is de Brabus extra bruut. Onderaan de achterbumper hangt ook een enorme diffuser van koolstofvezel. Om de wielkasten goed op te vullen zijn er hele dikke 22-inch velgen geplaatst.

Zoals het bij Brabus hoort heeft de motor ook wat aandacht gehad. Het vermogen van de V8 is gestegen van 639 PK en 900 Nm naar 800 PK en 1000 Nm koppel. Nieuwe turbo’s en een nieuwe ECU hebben hiervoor gezorgd. Met deze hoeveelheid vermogen kan de Brabus in slechts 2.9 seconden van 0 naar 100 accelereren, dat is 0.3 seconden sneller dan standaard. De topsnelheid is wel hetzelfde gebleven, namelijk een begrensde 315 kilometer per uur. De V8 brult overigens extra hard door de nieuwe titanium en carbon uitlaat die uitmondt in 4 uiteinden met elk een diameter van 9 centimeter.

Hoeveel de Brabus GT 63 S moet kosten is nog niet bekend. Wel is de auto binnenkort al in het echt te bewonderen. De nieuwe Brabus doet zijn debut tijdens Top Marques in Monaco.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.