Brabus pakt de Mercedes-AMG A 35 aan!

Brabus pakt de Mercedes-AMG A 35 aan!

Het is nog even wachten tot de A 45S komt, maar voor de ongeduldige A-Klasse eigenaren heeft Brabus alvast een mooi pakket gebouwd voor de A 35. Qua vermogen is ‘ie niet gelijk aan de aankomende A 45, maar het komt dicht in de buurt.

Met een standaard vermogen van 306 PK en 400 Nm koppel is de A 35 al een hele snelle hot hatch. Maar wie denkt dat het nog sneller moet, kan nu bij Brabus aankloppen. Wanneer je het PowerXtra + B 35 S pakket neemt wordt het vermogen naar 365 PK en 460 Nm koppel gebracht. Daarmee gaat de kleine AMG in slechts 4.4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt zoals bij de meeste Duitse auto’s 250 op kilometer per uur. Als dat iets te bont is kun je ook voor een iets mildere tuning gaan, in dat geval ligt het vermogen op 350 PK en 460 Nm koppel.

Aan het uiterlijk zie je gelijk dat de kleine AMG een behandeling van Brabus heeft gehad. De auto gaat gehuld in een diepe zwarte lak, en in combinatie met alle zwarte details en de zwarte 19 inch velgen heeft de A 35 een zeer bruut uiterlijk. Ook beschikt de hot hatch over een nieuw uitlaatsysteem, waardoor snelle acceleratie gepaard gaat met een heerlijk geluid.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.