Brabus-oprichter Bodo Buschmann dit weekend overleden

Brabus-oprichter Bodo Buschmann dit weekend overleden

Brabus

Helaas heeft ons het droevige nieuws bereikt dat de oprichter van supercar-tuner Brabus dit weekend van ons heen is gegaan. Bodo Buschmann overleed op 62-jarige leeftijd na een kort ziektebed. 

Het is veel te vroeg om te gaan, maar helaas hebben we het niet in de hand. Zijn zoon, Constantin, neemt de leiding over het bedrijf over. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor de marketing en sales, maar hij gaat er voor zorgen dat Brabus door blijft gaan met het produceren van high-performance Mercedes-Benzes. Het bedrijf heeft een officieel statement afgegeven:

“De volledige Brabus-familie, medewerkers, klanten en vrienden van over de hele wereld, we zullen hem ongelooflijk missen, we rouwen om het verlies van een visionair, een doener, maar bovenal de man en vriend Bodo Buschmann die tuning-industrie vorm heeft gegeven op een manier zoals hij dat kon.’ 

‘Ondanks alle successen en zijn zoektocht naar perfectie bleeft Bodo altijd menselijk: door de jaren heen is hij er continue in geslaagd om de juiste werknemers te vinden, de beste professionals uit de branche. Voor hen allemaal was hij een rolmodel voor ambitie, professionaliteit en ijver.’ 

De merknaam Brabus zag het leven in 1977 in Bottrop. Bodo had het verlangen om zelf een gecustomizede auto te hebben. Inderdaad, Bodo was pas 22 jaar oud toen hij het bedrijf begon. Zoals alle succes-verhalen, begon Brabus in een kleine workshop, ergens in een steegje achteraf. Langzaam groeide het bedrijf uit tot het huidige hoofdkwartier Brabus Werk 1, zoals we het nu kennen.

De lijst met magistrale auto’s die in Bottrop zijn gebouwd, is ellenlang en op die manier heeft de tuner zoveel respect verdiend dat ze onofficieel erkend zijn als Mercedes’ grootste tuner na AMG. Onze gedachten gaan uit naar alle nabestaanden van Bodo Buschmann en we eren Bodo door drie van zijn laatste dikke creaties nog eens uit te lichten:

Brabus E700

Brabus 800 Coupe

Brabus 850 Buscemi

Brabus 800 Coupe

Brabus 800

Brabus Rocket 900

6x6 Brabus G63 AMG

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.