Brabus’ nieuwste cabrio is voor de extravagante zomerdagen

Brabus’ nieuwste cabrio is voor de extravagante zomerdagen

Brabus Rocket 900

Opvallen is tegenwoordig een opgave, tenzij je een Brabus met een V12 hebt natuurlijk.

“Geen woorden maar daden”, het is een spreekwoord dat de auto-industrie niet lijkt te kennen. Het gebeurt regelmatig dat een fabrikant een naam volkomen onterecht aan een auto verbindt. En dan bedoel ik niet eens specifiek op gebied van performance, want het is juist de zogenaamde “wow-factor” die vaker wel dan niet ver te zoeken is. Gelukkig ontbreekt bij Brabus de neiging om terug te vallen op goedkope pr-praatjes, en is de Rocket ook daadwerkelijk intergalactisch snel.

Dit komt niet in het minst door de V12, die oorspronkelijk al in de S 65 AMG waarop deze Rocket 900 gebaseerd is. De twaalfcilinder in de Mercedes-AMG produceert zo’n 630 pk en op de juiste toeren exact 1.000 Nm koppel. Omdat Brabus wel het een en ander van oppompen afweet, lukt het ze om het vermogen naar liefst 900 pk te tillen. Het koppel kreeg ook een aardige boost en blijft nu steken op 1.500 Nm. Om te zorgen dat het spul onderweg heel blijft, brengen ze dit in rij-trim terug naar “slechts” 1.200 Nm. Desondanks doet hij er nog 3,9 seconden over om de 100 km/u te bereiken. Hier tegenover staat dan weer dat hij 350 km/u kan rijden. Ach ja, offers, hé?

Dat het uiterlijk niet bepaald op zoek is naar aandacht——althans, niet meer dan een normale S 65 AMG——gaat een beetje tegen de natuur van het beestje in. De esthetiek van een Brabus volgt normaliter hetzelfde patroon als de performance, wat betekent dat het alles tussen overdreven en ronduit krankzinnig kan zijn. Bij de Rocket 900 zien we, op de standaard tuner onderdelen na——carbon dus—— weinig spannends. Wél deed Brabus het interieur behoorlijk op de schop, en staan 21″ en 22″ velgen op het lijstje.

De Brabus Rocket 900 wordt 12 September onthuld op de IAA in Frankfurt.

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.