BRABUS Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 kost net geen €1 miljoen

BRABUS Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 kost net geen €1 miljoen

De Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 is toch wel de meest brute SUV ooit gebouwd. In eerste instantie zouden er slechts 100 stuks van worden gebouwd, echter wist Mercedes-Benz er een stuk meer te verkopen.

Zelfs in Nederland rijden er een aantal rond; probeer maar eens een parkeerplek te vinden in Amsterdam! Niet te doen, maar wel heel erg gaaf natuurlijk. Je voelt je een echte baas in deze G-klasse en je hebt zelfs een C-rijbewijs nodig om hem te mogen besturen. Dat het altijd nog extremer kan heeft BRABUS in het verleden al meermaals bewezen, en ook de G63 AMG 6×6 kon niet ontkomen aan een kuurtje van BRABUS.

Zo’n BRABUS exemplaar wordt nu te koop aangeboden bij het Duitse Hollmann International. De tuner heeft de G63 gestript en opnieuw gespoten in Obsidian Black Metallic. Uiteraard zijn er onderdelen zoals de motorkap, spatborden en bumpers gemaakt van carbon fiber. Normaal gesproken zou de 5,5-liter V8 Biturbo zo’n 544 pk en 760 Nm koppel producten maar BRABUS heeft dit verhoogd naar 700 pk. Onder ideale omstandigheden zou dit monster in 7,4 seconden naar 100 km/h moeten scheuren, op weg naar zijn topsnelheid van 160 km/h.

Interesse? Hij staat te koop voor €951.881,-!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.