Brabus maakt de nieuwe A-klasse extra lekker!

Brabus maakt de nieuwe A-klasse extra lekker!

De nieuwe A-klasse is nog maar net op de weg te vinden, en Brabus heeft hem alweer onder handen genomen. Naast alle bizarre Sedans en SUV’s met minimaal 750 PK is nu dus ook de kleine hatchback te krijgen in Brabus uitvoering.

Allereerst hebben we hier niet te maken met een A35 of A45 AMG, Brabus heeft ervoor gekozen om de A 250 aan te pakken. Door de Brabus PowerXtra B25S kit levert de A 250 nu 270 PK en 430 Nm koppel, dit komt aardig in de buurt van de A35 AMG! De 0 naar 100 haalt ‘ie in slechts 5.9 seconden en de topsnelheid ligt op een begrensde 250 kilometer per uur. Naast de A 250 zegt Brabus ook de andere varianten van de A-klasse aan te pakken, zelfs de dieselmotoren!

Ook aan het exterieur is het een en ander verandert. De hatchback oogt wat agressiever door de splitter, diffuser en spoiler. Tevens steken er 4 uitlaatpijpen uit de achterkant, dit geeft de kleine Brabus een lekker achterwerk, zeker wanneer je voor de carbon uitlaat kiest! Sommigen zeggen: velgen maken de auto. Dat dacht Brabus ook, want ze voorzien de wagen van de bekende 20 inch Brabus Monoblock velgen!

Qua interieur heeft Brabus de A-klasse voorzien van Brabus vloermatten, en aluminium pedalen. Tevens is – zoals we van Brabus weten – het volledige interieur compleet te configureren, met vele keuzes uit verschillende soorten en kleuren leer en alcantara, en zoveel carbon als je maar wilt.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.