BRABUS komt met exclusieve G63 AMG met 800 pk!

BRABUS komt met exclusieve G63 AMG met 800 pk!

BRABUS is inmiddels zeer bekend met het tunen van de Mercedes-Benz G-Klasse en de komt nu met Blacks Ops 800 en de Shadow 800. BRABUS bouwt slechts 10 exemplaren van deze twee aangepaste SUV’s.

Zoals je wellicht hebt opgemerkt waren wij onlangs bij Top Marques Monaco en ook BRABUS was daar aanwezig. Op onze social media kanalen kon je al een eerste blik werpen op de BRABUS GT63 S 4-Door Coupé en nu hebben we ook live foto’s van de BRABUS Shadow 800!

Beide door Brabus afgestelde SUV’s gebruiken de Mercedes-AMG G63 als een startpunt en hebben een getunede aandrijflijn met een vermogen van 800 pk en een koppel van maar liefst 1000 Nm. Dankzij het extra vermogen kunnen ze allebei in 4,1 seconden de 100 km/h bereiken en ligt de topsnelheid op 240 km/h. De Black Ops en Shadow dragen beide de Brabus Widestar widebody-kit en 23-inch geslepen velgen met platina-uitvoering. De belangrijkste onderscheidende factor tussen hen is het kleurenschema.

De Black Ops 800 heeft een glanzend zwarte buitenkant met een paar subtiele rode accenten, zoals op twee van de latten in de grille en op één van de wielspaken. Aan de binnenkant is er donkergrijs leer te vinden, afgewerkt met rode stiksels en biezen. Koolstofvezel siert de deurpanelen en de middenconsole. De tien exemplaren beginnen bij een prijs van €275.055,-.

De Shadow 800 heeft een subtiele, tweekleurige Gunmetal Grey body met glanzend zwart op onder andere de wielkasten. Koolstofvezel bevindt zich op de rand van de grille, de inlaat op de motorkap, rond de LED-lichten op het dak, de vleugel en het midden van de wieldrager. Het interieur is kleurrijker dan de Black Ops door een combinatie van zwart, Light Shadow Grey en rood leer te gebruiken. De A-stijl heeft Alcantara-bekleding en rondom de cabine is een carbon afwerking aangebracht. De tien exemplaren kosten elk €327.621,-. De genoemde bedragen zijn overigens exclusief belastingen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.