BRABUS introduceert de Ultimate-E!

BRABUS introduceert de Ultimate-E!

Tuner BRABUS staat bekend om hun liefde voor overdaad en luxe met een line-up van indrukwekkende auto’s. Wat hebben al deze auto’s met elkaar gemeen?

Ze zetten grote hoeveelheden pk’s op de weg, bieden veel luxe en verbruiken buitensporige veel brandstof. BRABUS heeft gehoor gegeven aan de roep om een milieuvriendelijkere auto en heeft onlangs de Ultimate-E geïntroduceerd. De “ultimate city sports car” is een volledig elektrische versie van de EQ ForTwo Cabrio. De kleine stadsauto is dus veel meer dan alleen een knappe verschijning: BRABUS heeft serieus tijd besteed aan het ontwikkelen van deze kleine stadsracer. De motor is geüpgraded om meer vermogen en efficiëntie te leveren via een opnieuw geprogrammeerd koppelregelsysteem en speciale modules voor het gaspedaal. De “driving fun switch” geeft de bestuurder de keuze uit vier verschillende rijmodi, waaronder de Eco- en Sport-modi. De BRABUS Ultimate-E produceert 92 pk en 180 Nm koppel in zijn sportiefste rijmodus en doet de sprint van 0 naar 100 km/g in 10,9 seconden. De topsnelheid ligt op 130 km/h en hij heeft een actieradius tot 125 kilometer.

Ook het uiterlijk is een stuk stoerder geworden met zijn 18-inch velgen, brede body en grote luchtopeningen. Het interieur krijgt exclusieve zwarte BRABUS Mastik lederen bekleding met rode dubbele stiksels, aluminium pedalen, instaplijsten met het BRABUS logo gegraveerd en technische snufjes zoals navigatie en climate control. Als we de badge mogen geloven worden er slechts 50 gemaakt. De Duitse prijs bedraagt €59.508,-

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.