BRABUS geeft Mercedes-AMG E 63S+ 4MATIC 900 pk mee

BRABUS geeft Mercedes-AMG E 63S+ 4MATIC 900 pk mee

BRABUS staat natuurlijk bekend om het aanpakken van de dikste modellen uit het gamma van Mercedes, met als resultaat de BRABUS 900. In de basis begint het met een Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. Een hele mond vol en daarom krijgt hij deze keer 900 pk mee van BRABUS en gelukkig een makkelijkere naam. We kennen uit het verleden natuurlijk al de BRABUS Rocket uitvoeringen van bijvoorbeeld de Mercedes C klasse met 800 pk maar nu hij is uitgerust met vierwielaandrijving doet BRABUS daar gewoon nog een schep bovenop. 

Brabus E900
Bron: https://www.brabus.com/en/brand/news/brabus-900-e63s.html

Wolf in schaapskleren

De BRABUS BRABUS 900 is een echte wolf in schaapskleren. Op het eerste gezicht oogt de het als een licht aangepakte Mercedes-AMG E-Klasse maar onderhuids treffen we toch wat anders aan. Bruut vermogen met een voor Brabus terminologie beschaafd uiterlijk. Een ware luxe limousine met het vermogen van een echte supercar. Deze gaat bij ons op de lijst voor kerst, dat is zeker. Dankzij de 900 pk en vierwielaandrijving is het een echte raket op wielen, maar met de luxe die je van Mercedes bent gewend. 

Brabus Brabus 900
Bron: https://www.brabus.com/en/brand/news/brabus-900-e63s.html

Stijlvolle BRABUS raket

Het sierlijke en sportieve uiterlijk van de Mercedes-AMG E63S+ 4MATIC wordt door BRABUS versterkt met het Signature Carbon exterieur concept. Uitgerust met een BRABUS grill met spoilers, diffuser achter en aangepaste grill is het een echte sportieve limousine. Meer aerodynamische toevoegingen aan het exterieur moeten voor een nog uniekere rijbeleving zorgen.

Het elegante maar toch herkenbare uiterlijk van de BRABUS 900 wordt versterkt door de 21-inch BRABUS Monoblock Z “Platinum Edition” gesmeden velgen. Door het lage gewicht van de ultramoderne gesmede velgen is de BRABUS 900 een echt beest op wielen. Om het af te maken kan de luchtvering de rijhoogte met nog eens 20 millimeter verlagen. Een laag zwaartepunt voor de beste wegligging gegarandeerd.

Bron: https://www.brabus.com/en/brand/news/brabus-900-e63s.html

BRABUS POWERRRR

Die 900 pk komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. BRABUS heeft de motor dan ook goed aangepakt en de lat gelijk hoog gelegd. de 4.5 liter V8 is uitgerust met twee flinke turbo’s, goed voor 900 pk en ja, schrik niet, 1250 Nm koppel. Schakelen gaat via een 9-traps automatische versnellingsbak die het vermogen over alle vier de wielen verdeeld. Ga je met enige regelmaat naar Duitsland? Hou dan rekening met een begrenzen topsnelheid van 330 km/h. De prijs voor dit monster is bij ons nog niet bekend, maar goedkoop gaat hij vast en zeker niet zijn BRABUS kennende…

Brabus 900

Merijn Messemaeckers van de Graaff

Al van jongs af een gepassioneerde en enthousiaste autoliefhebber. Merijn neemt je mee op reis in de wereld van mobiliteit en de weg naar de toekomst.