Brabus geeft 2021 Mercedes E63s 800pk!

Brabus geeft 2021 Mercedes E63s 800pk!

Een van de krachtigste supersedan’s is nog bruter geworden dankzij de tune van aftermarket specialist, dit zijn de toevoegingen…

Voor het 2021 model kreeg de machtige Mercedes E63 S AMG een update met een frissere styling en een vernieuwd interieur. Onder de motorkap bleef de 4,0 liter twin-turbo V8 motor van de supersedan ongewijzigd. Maar met 603 pk en 850 nm koppel op de tap is de E63 S een van de krachtigste vierdeurs sedans ter wereld. Dat heeft de Duitse tuner Brabus er niet van weerhouden om het naar absurde, nieuwe niveaus te tillen nadat zij onlangs de nieuwe S-Klasse had opgefleurd.
Om meer prestaties uit de eerbiedwaardige V8-eenheid te halen, heeft Brabus nieuwe turboladers uitgerust met een grotere compressoreenheid, versterkte lagers en een maximale vuldruk van 1,6 bar. Met behulp van een plug-and-play module heeft Brabus ook de regeling voor injectie, ontsteking en turbodruk opnieuw aangepast.

Om de gemodificeerde motor gemakkelijker te laten “ademen”, zijn luchtinlaten van carbon fiber in de grille ge├»ntegreerd. Als resultaat van deze aanpassingen produceert de motor 188 pk en 150 Nm extra koppel, wat het totale vermogen op 800 pk en 1000 Nm koppel brengt. Dit plaatst de AMG E63 S op het gebied van supercars: 0-100 kilometer per duurt nu slechts drie seconden, tegen 3,4 seconden in de standaard AMG E63 S, terwijl de wagen dezelfde sprint een tiende van een seconde langzamer zal afleggen.
De Brabus klinkt ook agressiever, dankzij een roestvrijstalen high-performance uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen die verkrijgbaar zijn in roestvrij staal of carbon fiber met verstelbare kleppen. Natuurlijk is geen enkele Brabus-build compleet zonder enkele sportieve stylingverbeteringen die passen bij de waanzinnige prestatieverhoging.

Voor de gemodificeerde AMG E63 S biedt Brabus een reeks componenten van exposed carbon fiber die zijn gecoat in hoogglans of mat, waaronder een voorspoilerlip die de stabiliteit verbetert , een achterklepspoiler die meer neerwaartse kracht genereert, en een carbon diffusor inzetstuk. Een set op maat gemaakte 21 inch lichtmetalen velgen gewikkeld in 255/30 ZR 21-banden voor en 295/25 ZR 21 achterbanden en een ophangingsset die de rijhoogte met maximaal 0,8 inch verlaagt, horen bij de uiterlijke aanpassingen.
Wat betreft het interieur, Brabus kan stainless steel dorpellijsten plaatsen met een Brabus-logo met achtergrondverlichting dat van kleur verandert, die overeenkomt met de ambianceverlichting in het interieur, evenals aluminium deurpinnen en pedalen. Er is ook een keuze uit lederen en Alcantara bekledingsopties in een hoop ontwerpen en kleuren. De Brabus 800 kan worden besteld als sedan of wagon, of Brabus kan uw Mercedes-AMG E63 S ombouwen tot een 800 pk-raket.

Thomas Heule