BRABUS G-klasse met Adventure Package!

BRABUS G-klasse met Adventure Package!

Zoals gezegd staat deze week de IAA in Frankfurt op de planning, en is BRABUS aanwezig met de machtige BRABUS 900 G V12. Maar dat is niet de enige auto die zij meenemen naar Frankfurt…

De luxe SUV fort met 900 pk wordt vergezeld door een off-road variant van de legendarische SUV. Uitgerust met het Adventure-pakket staat ‘ie hoger dan de reguliere versie en heeft een widebody-kit waardoor de G-klasse een dreigender uiterlijk krijgt. De demowagen op de IAA is gebaseerd op de G350d, maar BRABUS zegt dat ze de upgrades voor alle versies van de G-Klasse zal aanbieden. In het geval van deze diesel kreeg de 3,0-liter motor er 44 pk en 60 Nm bij tot 330 pk en 660 Nm. De extra output stelt de capabele SUV in staat om vanuit stilstand in 7,2 seconden de 100 km/h te bereiken. Dat klinkt misschien niet veel, maar laten we niet vergeten dat de G-Klasse maar liefst 2.376 kilogram weegt.

Het ‘avontuur’-gedeelte van het pakket verwijst naar de in hoogte verstelbare ophanging die de SUV 40 millimeter extra bodemvrijheid geeft, die je wellicht nodig hebt om ruw terrein aan te pakken. Je kunt ook zien dat dit geen gewone G-Wagen is door vier LED-lampjes en het grote imperiaal dat van voren naar achteren loopt. Daarnaast heeft de auto een lier en is de reservewielkap gemaakt van carbon fiber. Rechts ervan bevindt zich een ladder zodat je gemakkelijk bij je bagage op het dak kunt. De avontuurlijke G-Klasse is bovendien 10 centimeter breder dan de standaard G350d en oogt indrukwekkender, verder aangevuld door de 20-inch wielen met 285/55 R20 off-road banden. Sexy!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.