Brabus B50: Hier krijgt Storm Eurice geen grip op

Brabus B50: Hier krijgt Storm Eurice geen grip op

De afgelopen dagen heeft storm Eurice aardig huisgehouden in Nederland, het lijkt wel of geen enkele plek gespaard is gebleven. Iedereen kent wel iemand waarbij de dakpannen het luchtruim hebben gekozen, hun auto gesneuveld is door een omvallende boom of wie een vrachtwagen op zijn kant heeft zien gaan.

Daarom voelde het als onze plicht om voor jullie op zoek te gaan naar de ultieme luxe ‘stormtrooper’ en wij kwamen in de categorie ‘zakensedan’ toch echt uit bij deze Brabus B50. Met een basisgewicht van meer dan 2.000 kilogram en een laag zwaartepunt geven wij het de hardste windstoten te doen om deze, in de basis Mercedes S-klasse, op zijn kant te leggen.

Het Brabus-sausje maakt hem nog meer apocalypse-proof

Met subtiele aanpassingen aan de voorbumper door middel van een splitter en een aangepaste diffusor wordt wind rakelings langs de carrosserie gedirigeerd. En de iets minder subtiele velgen, zogenaamde ‘putdeksels’ zorgen er met de kleine openingen voor dat de remmerij wel gekoeld wordt, maar andersom dat de rest van de ophanging goed beschermd wordt.

Maar dat is uiteraard niet alles, want een Brabus is niet compleet zonder motorische upgrade en dus beschikt de B50 over op de kop af over 500pk en 590Nm aan koppel. Genoeg vermogen om binnen 4.7 seconden naar de 100 kilometer per uur te vertrekken en daarmee de windstoten voor te blijven.

Wij zouden met deze zakensedan de komende stormen wel aandurven, jij ook?

Bron: Brabus

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.