Brabus ‘Adventure’ 800XLP op weg naar zijn nieuwe eigenaar?

Brabus ‘Adventure’ 800XLP op weg naar zijn nieuwe eigenaar?
Bron: © Loewie Shots

De BRABUS 800 Adventure XLP is de heftigste ‘rotsbeklimmer’ met de Mercedes-AMG G63 als basis. En lijkt onderweg naar een ander adres. Misschien heeft het wel een nieuwe eigenaar gekregen. Wat we zeker weten, zijn de specificaties van dit monster. De gevestigde tuner voor het merk uit Stuttgart vernieuwt de SUV door onder andere een laadbak toe te voegen op het dak. Om dit mogelijk te maken, verlengde BRABUS de (al lange) wielbasis met ruim 50 centimeter. Het monster is nu 5,31 meter lang. Dat is een verlenging van precies 68,9 centimeter.

Ondanks de aanpassingen aan het frame behoudt de SUV haar vering stijfheid . De laadbak is volledig gebouwd van staal, en zijkanten zijn met carbon fiber afgewerkt. Daarnaast krijgt het een nieuwe motorkap, bullbar met geïntegreerd liersysteem én een handig bagagerek op het dak.

Brabus, 800, XLP, adventure, onderweg

Het 4,0-liter V8-blok met twin-turbo perst nu een goede 800 pk uit, en heeft 1000 Nm koppel. BRABUS beweert dat het de 100 km/h in 4,8 seconden kan bereiken. De 22-inch all-terrain banden betekenen dat voor de topsnelheid een maximum van 210 km/h, wat al best flink is voor deze zware machine.

De BRABUS 800 Adventure XLP is nieuw beschikbaar voor €575.630,-. Wil je dit beestje op een Nederlands kenteken krijgen? Dan kan dat hier natuurlijk flink oplopen met BPM en BTW.

Bekijk ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.