Brabus 900 Rocket Edition is G-Klasse als supercar

Brabus 900 Rocket Edition is G-Klasse als supercar

Het bizarre monster van Brabus levert prestaties waar zelfs een Audi RS6 bang van wordt!!

De Rocket projecten van Brabus heeft niet voor niets die naam. Het maakt niet uit of we het hebben over het Mercedes GT63 S-model of het model gebaseerd op de Mercedes-Benz S650, we weten dat Rocket staat voor absurde niveaus van vermogen en fenomenale acceleraties. Het nieuwste Rocket lid is daarin zeker geen uitzondering.

Wat je in de onderstaande galerij ziet, zou gemakkelijk de meest extreme G63 kunnen zijn die we ooit hebben gezien. Brabus beschrijft het eigenlijk als een “supercar in beperkte oplage”, hoewel het duidelijk niets te maken heeft met de definitie van een supercar. Desalniettemin is het tuningbedrijf van plan om slechts 25 voertuigen van de serie te bouwen, die officieel Brabus 900 Rocket Edition wordt genoemd, elk met een prijs van € 571.270 inclusief Duitse btw!

Bij deze “supercar” krijg je een zwaar herwerkte V8 met een cilinderinhoud tot 4,5 liter. Het piekvermogen van de gemasseerde twin-turbo? 900 pk! En dat in combinatie met een maximumkoppel van 1250 Newtonmeter, elektronisch beperkt tot 1050 Nm om de aandrijflijn te beschermen.

Brabus zegt dat de enorme vermogensboost de G63 verandert in “een volbloed sportwagen” en de cijfers lijken dat te ondersteunen. Voor de sprint vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur heeft de 900 Rocket Edition slechts 3,7 seconden nodig voordat hij zijn topsnelheid van 280 km/u bereikt. Hoewel de aandrijflijn duidelijk genoeg vermogen heeft om nog sneller te gaan, zegt Brabus dat de banden niet tot meer in staat zijn.

We zullen niet te veel in detail treden over de visuele upgrades, er zijn er genoeg en de leukste hebben we uitgelicht in de fotogalerij. Dat er verschillende uiterlijke verbeteringen zijn aangebracht mag duidelijk zijn, waaronder een achterspoiler, agressieve nieuwe bumpers, een enorme scoop op de motorkap en gigantische 24 inch wielen die op z’n minst opvallend zijn. De aandacht voor detail lijkt ook geweldig in het interieur verwerkt te zijn, waar er een mix is te vinden tussen fijn zwart leer voor de vier afzonderlijke stoelen en carbon fiber decoraties voor het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen.

Thomas Heule