Black Friday: Brabus 850 Buscemi

Black Friday: Brabus 850 Buscemi

En voordat je dadelijk denkt: ‘BRABUS heeft goede deals vandaag.’ Vergeet het maar. Voordat je deze dik uitgedoste G63 mee krijgt, moet je €410.000,- overmaken. Exclusief belastingen. Dus nee, een aanbieding? Allerminst.

Het aantal variaties van het model dat binnenkort 40 kaarsjes uit mag blazen, is al niet meer te tellen, maar eentje met ontwerpen Jon Buscemi stond nog niet op dat lijstje. De naam Buscemi zegt je waarschijnlijk niets, maar wanneer je weet dat het een kledingontwerper is, snap je wel dat het stoffen gedeelte van de hand van hem komt. De wagen is van binnen en van buiten nagenoeg in het zwart uitgevoerd. Van buiten op de manier zoals we van BRABUS gewend zijn bij de G-klasse EN van binnen met het best verkrijgbare leer, zo luidt het statement van BRABUS. Waar het zwart ineens onderbroken wordt, wordt dat gedaan met een accent in het rood of goud. Geniet gewoon even van de gouden stuurinleg, bekerhouders en de gouden touch op de velgen. Fout of niet? You decide.

Dan door naar het gedeelte waar BRABUS hun magie volbrengt. De AMG krijgt weer een optater zoals we gewend zijn, 850 pk en 1450 nm koppel krijg je tot je beschikking. En ohja, voordat je je afvraagt waarom je nou juist voor deze auto €410.000,- neer moet tellen? Als het antwoord ‘Je hebt een zwart met gouden zeepkist die je binnen 4 seconden naar de 100 katapulteert’ niet voldoende is? Jon Buscemi heeft voor iedereen die een G-klasse bij Brabus besteld een driedelige Buscemi kofferset en twee paar Buscemi sneakers klaar staan! Als dat je niet overtuigd…

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.