BRABUS 800 krijgt setje 22 inch Vossen velgen

BRABUS 800 krijgt setje 22 inch Vossen velgen

De nieuwe set velgen maken de auto he-le-maal af!

Persoonlijk moest ik even wennen aan de GT63 S, maar na een tijdje kan ik hem best waarderen en sinds BRABUS met hun versie van de GT63 S is gekomen is het alleen maar beter geworden! De voorbumper is een stuk agressiever geworden doordat er een carbon splitter en grotere carbon luchtinlaten zijn geplaatst. Onderaan de achterbumper hangt ook een enorme diffuser van koolstofvezel. Om de wielkasten goed op te vullen zijn er dikke 22-inch velgen geplaatst.

Zoals het bij BRABUS hoort heeft de motor ook de nodige aandacht gekregen. Het vermogen van de V8 is van 639 pk en 900 Nm gestegen naar 800 pk en 1000 Nm koppel. Nieuwe turbo’s en een nieuwe ECU hebben hiervoor gezorgd. Met deze hoeveelheid vermogen kan de BRABUS in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren, dat is 0,3 seconden sneller dan standaard. De topsnelheid is wel hetzelfde gebleven, namelijk een begrensde 315 km/h. De V8 brult overigens extra hard door de nieuwe titanium en carbon uitlaat die uitmondt in vier uiteinden met elk een diameter van 9 centimeter.

Dit heerlijke exemplaar kennen we al van een tijdje geleden. Vers van de band gerold en nog geen kilometer gereden ging deze Mercedes-AMG GT63 S gelijk door naar Wheelclinic in Nijkerk. Hier bouwden ze de auto volledig om, maar werd er een belangrijk onderdeel overgeslagen: de wielen! Nu is het eindelijk zo ver en heeft de eigenaar besloten om door Wheelclinic een setje Vossen HF5 met maatje 22 inch te laten plaatsen. Nu is ‘ie echt af!

Ook nieuwe velgen nodig? Bij Wheelclinic moet je zijn!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.