Brabus 800 Coupe: De Brabus 800, maar dan met twee deuren

Brabus 800 Coupe: De Brabus 800, maar dan met twee deuren

Brabus 800 Coupe

Dit weekend knalde de 800 pk sterke Brabus 800 van je beeldscherm en nu, een paar dagen later, doen we dat met zijn tweedeurs broertje, de 800 Coupe.

Dacht je het Brabus-geweld wel weer gehad te hebben na de Brabus 800 en de duurste Brabus te koop op dit moment, de G63 AMG 6×6 Brabus, beginnen we de week gewoon weer lekker met een Brabus 800, maar dan met twee van die grote deuren, de coupe. Verdomde onhandig, die lange deuren wanneer je in een krap parkeervak tussen twee auto’s in staat, maar o zo handig om een fietser te laten kopje duikelen wanneer je uit wil stappen in de P.C. Hooftstraat en ongegeneerd je meterslange deur opengooit.

Waarom zou je de Coupe kopen in plaats van de andere 800? ‘Gewoon’ is het enige antwoord wat we op dit moment voorhanden hebben. Of nee, we hebben nog een antwoord: ‘De zee van ruimte in de coupe’. Want natuurlijk kom je geen ruimte te kort in de andere Brabus, maar de coupe voelt gewoon aan als een hotelsuite zo ruim. En als je zegt ‘Ik kijk liever naar de daklijn van een coupe’, dan zijn wij die laatste die dat zullen betwijfelen!

Prestatiegewijs vertellen we je niets nieuws, een 4 liter V8 met 800 pk en een koppel van 1.000 Nm. 0 tot 100 is geflikt in 3,1 seconden en wil je mekkeren over die tiende van een seconden dat de 800 sneller is, dan doe dat maar gewoon niet. Ga maar lekker samen swaggeren wanneer jij en je maat allebei een Brabus 800 hebben, daar heb je veel meer aan. Ik bedoel, wat heb je aan negativiteit aan je leven? Helemaal niks!

Ga je de Brabus 800 Coupe bestellen, dan wel met compleet carbon pakket en met de zwarte jetsers, want die Maybach-stijl wielen zijn maar lelijk. Wij zijn benieuwd of deze Darth Vaders morgen naast elkaar staan in Genève, de voorbereidingen zijn daar nog in volle gang in ieder geval!

Brabus 800 Coupe

Brabus 800 Coupe

Brabus 800 Coupe

Brabus 800 Coupe

Brabus 800 Coupe

Brabus 800 Coupe

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.