Brabus 800 Adventure XLP: Bijna €600.000,- voor een ultieme G-Klasse

Brabus 800 Adventure XLP: Bijna €600.000,- voor een ultieme G-Klasse

De Mercedes G-klasse is en blijft ongekend populair. Ze zijn nieuw en tweedehands nauwelijks aan te komen en laat je jezelf op een wachtlijst zetten, reken maar dat je een lange, hele lange tijd aan het wachten bent op het belletje van de dealer.

Maar, er zijn kansen! Je moet er wel diepe zakken voor hebben, maar he, het kan. En wel met deze Brabus 800 Adventure XLP. In het Periclase Green is de G-klasse uitermate goed te pruimen, alleen hadden we de originele AMG-wielen eerder vervangen door een wat ruiger ogend setje wielen. Maar verder is hij top! Nieuwe bullbars in de achterbak in het matzwart, een ‘drager’ voor je reservewiel en een lekker ruig roofrack. De twee rode jerrycans zijn voor de sier, want daar deze G-klasse ‘1 op ‘n emmer’ rijdt, maken twee (gevulde) jerrycans geen verschil.

Deze G-klasse mag en kan gewoon 3.500kg trekken en de uitlaten zijn ook ongewijzigd, gewoon lekker langs de zijkant. De voorbumper is voorzien van een elektrische lier, altijd handig, mocht je vast komen te zitten. Interieurtechnisch is er weinig aangepast, maar motorisch des te meer!

Met 800pk ben jij de koning van de duinen. 800 pk en 1.000 Nm stuwen je in 4.8 seconden van 0 naar 100 en bij 210 kilometer per uur stopt de acceleratie. En geloof ons, zo hard wil je niet met deze auto gaan, niet op de weg en zeker niet in het zand. Want een ongeluk zit in een klein hoekje..

Bron: MercBenzKing

Video thumbnail

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.