Bologna Airport krijgt een nieuwe Lambo Huracan Evo als volgauto!!

Bologna Airport krijgt een nieuwe Lambo Huracan Evo als volgauto!!

Hoe tof is dat, landen op Bologna Airport en dan binnen worden gehaald door een bloedsnelle Lamborghini…!

Voor de zevende keer heeft Lamborghini zijn samenwerking met Bologna Guglielmo Marconi Airport vernieuwd. Met deze vernieuwing leverde de Italiaanse autofabrikant een nieuwe volgauto voor de luchthaven: een aangepaste Lamborghini Huracan Evo.

Als volgauto begeleidt de Huracan Evo aankomende en vertrekkende vliegtuigen van en naar het parkeerplatform en de taxibaan. Het zou moeilijk zijn om een Huracan op het luchthaventerrein te missen, maar als je beelden nodig hebt, blader dan door de officiële afbeeldingen hieronder.

Zoals gezegd is de Huracan Evo volgwagen aangepast aan zijn taak. Het heeft een kleurstelling die is ontworpen door Lamborghini Centro Stile, met een geruite styling en afgewerkt in een kleur genaamd Arancione Matt. Volgens de automaker doet dit denken aan de operationele voertuigen in manoeuvreergebieden van vliegtuigen, een kleur die voortkomt uit een basis van Verde Turbine Matt.

De styling van het exterieur wordt afgesloten met een tekst met de tekst “Follow Me in Our Beautiful Country”, benadrukt door de Italiaanse vlag. Als werkpaard op de luchthaven is de Huracan Evo ook uitgerust met knipperende waarschuwingslichten en een radio die is aangesloten op de verkeerstoren van de luchthaven.

De Huracan Evo follow-me zal zijn voorganger vervangen – een andere Huracan Evo maar met een meer opvallende Italiaanse vlagkleurstelling. Het Italiaanse merk heeft Bologna verschillende kleurstellingen gegeven voor zijn volgauto uitleendienst, een van de meest prominente daarvan was in 2016 met een felgeel “uniform”.

In 2013 kreeg Bologna Airport echter een Aventador voor een volgauto, en dat is een schot in de roos als je het ons vraagt. Zou het niet zo gaaf zijn om een supercar te zien die de commerciële vlucht waar je op zit begeleidt?

Maar nogmaals, een Huracan Evo is niet minder cool, en je zult er een zien als je Bologn, Italië bezoekt voor 7 januari 2022.

Thomas Heule